ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Η σημασία της σημερινής ημέρας (vid)

Μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα θεωρείται η Καθαρά Δευτέρα, που εκτός από τα ήθη και τα έθιμα σε όλη τη χώρα, έχει και την ξεχωριστή σημασία της. Συγκεκριμένα, με την ημέρα αυτή, αρχίζει η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει τον τέλος των Αποκριών. Η Καθαρά Δευτέρα, ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται»...
Καθαρά Δευτέρα: Η σημασία της σημερινής ημέρας (vid)

Μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα θεωρείται η Καθαρά Δευτέρα, που εκτός από τα ήθη και τα έθιμα σε όλη τη χώρα, έχει και την ξεχωριστή σημασία της.

Συγκεκριμένα, με την ημέρα αυτή, αρχίζει η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει τον τέλος των Αποκριών.

Η Καθαρά Δευτέρα, ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» τόσο πνευματικά αλλά και σωματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (2/3)

Είναι φυσικά μία μέρα νηστείας αλλά και αργίες για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες δηλαδή ήταν και οι μέρες που πέρασε ο Χρηστός στην έρημο νηστεύοντας.

Φυσικά εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθαρά Δευτέρα: Η σημασία της σημερινής ημέρας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.