ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα – Lockdown: Οι περιοχές που… κοκκινίζουν

Από σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο της αυστηρότερης προστασίας οχτώ περιοχές ακόμα της Ελλάδας.
Καθαρά Δευτέρα – Lockdown: Οι περιοχές που… κοκκινίζουν

Καθαρά Δευτέρα – Lockdown: Από σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο της αυστηρότερης προστασίας οχτώ περιοχές ακόμα της Ελλάδας.

Καθαρά Δευτέρα – Lockdown: Το Lockdown πήρε παράταση ως τις 22 Μαρτίου. Μετά από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παράλληλα έκανε γνωστό πως ότι από σήμερα στις 6 το πρωί έως τις 22 Μαρτίου εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο» δηλαδή, οκτώ ακόμη περιοχές, λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές.

Συγκεκριμένα, στο “βαθύ κόκκινο” από σήμερα μπαίνουν: οι Περιφερειακές Ενότητες, Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές. Συνολικά οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανέρχονται σε 21.

Στο επίπεδο αυτό παραμένουν επίσης οι εξής περιοχές: η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου, καθώς και ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Τα μέτρα που ισχύουν

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» δεν λειτουργεί το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Ακόμη, έπειτα από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, από τις 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια. Του μέτρου εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια.

«Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέρα του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές που λειτουργούσαν δια ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος από τις 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα υποθηκοφυλάκεια με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.

Λαζόπουλος: Η μεγάλη… επιστροφή των «Μήτσων»

Basket League: Ντέρμπι «Δικεφάλων», ντεμπούτο Χεζόνια

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθαρά Δευτέρα – Lockdown: Οι περιοχές που… κοκκινίζουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.