ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό – Τα SMS που στέλνουμε

Η Καθ.Δευτέρα πλησιάζει, το lockdown υφίσταται και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ποια SMS μπορεί να στείλει όποιος επιθυμεί να βγει.
Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό – Τα SMS που στέλνουμε

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, το lockdown υφίσταται και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ποια SMS μπορεί να στείλει όποιος επιθυμεί να βγει.

Διαφορετική η φετινή Καθαρά Δευτέρα όσο ο κορονοϊός και το lockdown υπάρχουν στις ζωές μας, όμως ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι (με χρήση SMS) ο κόσμος μπορεί να πετάξει χαρταετό.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα επιτρέπονται πάντως οι υπερτοπικές μετακινήσεις, άρα το πέταγμα του χαρταετού θα γίνονται κοντά στις οικίες.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο.

Επίσης:

Δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (π.χ. μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κ.ο.κ.).

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης και ATM τραπεζών πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως τόνισε η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Και από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ποιες περιοχές παραμένουν και ποιες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Λευκάδα, Κάλυμνος, Ρόδος, Χίος και Δήμος Ανωγείων.

Από αύριο, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», μέχρι τις 22 Μαρτίου οι ακόλουθες περιοχές: ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Ευρυτανίας, ΠΕ Λέσβου, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Μετσόβου, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Χανίων και Δήμος Σκιάθου.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε χαρταετό – Τα SMS που στέλνουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.