ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Εδώ και τρεις μήνες έχουμε πολλές νοσηλείες με κορονοϊό, αλλά όχι από κορονοϊό

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε για τη φύση των νοσηλειών στα νοσοκομεία, για την τέταρτη δόση, αλλά και για τα αυξημένα κρούσματα μετά το καλοκαίρι
Καθηγητής Πνευμονολογίας: Εδώ και τρεις μήνες έχουμε πολλές νοσηλείες με κορονοϊό, αλλά όχι από κορονοϊό

Για τις νοσηλείες που σημειώνονται στα νοσοκομείο από τον κορονοϊό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.

Ο Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και απάντησε σε πολλά θέματα αναφορικά με το νέο πλαίσιο που διαμορφώνει η πανδημία.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε για τη φύση των νοσηλειών στα νοσοκομεία, για την τέταρτη δόση, αλλά και για τα αυξημένα κρούσματα μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Επιβεβλημένη η τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους

«Έχουμε αρκετούς ασθενείς, οι οποίοι έρχονται στα επείγοντα των νοσοκομείων με άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον COVID. Παλαιότερα, είχαμε περισσότερους ασθενείς που έρχονταν στα επείγοντα από τις επιπλοκές του COVID», είπε μεταξύ άλλων.

Για την τέταρτη δόση σημείωσε: «Είναι επιβεβλημένο να κάνουν την τέταρτη δόση οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Όμως δεν θα προφυλαχτούν μόνο με το εμβόλιο. Ωστόσο και η προφύλαξή τους θα γίνει και από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Όταν πηγαίνουμε και επισκεπτόμαστε ηλικιωμένους, θα πρέπει να προσέχουμε και να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα.»

Για τα ασυμπτωματικά παιδιά και η επιβολή τεστ μια φορά την εβδομάδα:

«Πρέπει να δούμε λίγο πως θα δουλεύουμε χωρίς τη στενή επιτήρηση»

Για αυξημένα κρούσματα τον Σεπτέμβρη

«Πιθανότατα να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων. Ωστόσο, αν αυτή είναι στα επιτρεπόμενα όρια, μέσα στο πλαίσιο της κλινικής πορείας και έχουμ προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες, τότε δεν θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας».

Δείτε το απόσπασμα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθηγητής Πνευμονολογίας: Εδώ και τρεις μήνες έχουμε πολλές νοσηλείες με κορονοϊό, αλλά όχι από κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.