ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατώτατος μισθός: Από σήμερα η αύξηση του – Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Ο κατώτατος μισθός παίρνει την ανιούσα από σήμερα 1 Μαΐου!
Κατώτατος μισθός: Από σήμερα η αύξηση του – Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπου κεντρικό θέμα ήταν ο κατώτατος μισθός και η αύξηση του.

Συγκεκριμένα από σήμερα, ο κατώτατος μισθός θα πάει από τα 663 ευρώ στα 713, δίνοντας έτσι μία μικρή… ανάσα στους πολίτες που τον λαμβάνουν.

Μάλιστα ο ίδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι είναι και συμβολική η ημερομηνία της αύξησης, αφού είναι η πρώτη του Μάη.

Ωστόσο με τις αυξήσεις που έρχονται και αυτές που έχουν γίνει ήδη και με την… έκρηξη της ακρίβειας, αναμφίβολα ακόμα και το ανέβασμα του μισθού θεωρείται κάτι πολύ μικρό, με τα πράγματα να έχουν ξεφύγει και τα νοικοκυριά να δυσκολεύονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση πλέον ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης, όσον αφορά τις χώρες που έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό.

Βέβαια, οι περισσότερες από τις άλλες χώρες, έχουν πολύ χαμηλότερα έξοδα όσον αφορά τις υπηρεσίες και τα αγαθά που προσφέρουν στους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατώτατος μισθός: Από σήμερα η αύξηση του – Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.