ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατώτατος μισθός: Πόσα ευρώ καθαρά θα είναι από 1η Μαΐου

Τελικά πόσα ευρώ καθαρά θα παίρνουν «στο χέρι» οι εργαζόμενοι;
Κατώτατος μισθός: Πόσα ευρώ καθαρά θα είναι από 1η Μαΐου

Κατώτατος μισθός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμα-διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε αύξηση στα 713 ευρώ μεικτά το μήνα. Ποιος είναι λοιπόν ο καθαρός μισθός;

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστή την αύξηση κατά 50 ευρώ από την 1η Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα παίρνουν «στο χέρι» 613 ευρώ (από 569 σήμερα).

Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται στα 31,85 ευρώ, από 29,62 ευρώ που είναι από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και το τέλος Απριλίου.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 7,5%, που σε συνδυασμό με την πρώτη αύξηση, 2%, που εφαρμόστηκε στις αρχές του έτους, οδηγεί σε ετήσιο καθαρό κέρδος, για κάθε μισθωτό με πλήρη απασχόληση που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, της τάξης των 882 ευρώ.

Εάν δε, σε αυτό, προστεθεί και το όφελος από τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, κατά 1,63 ποσοστιαίες μονάδες, τότε το «κέρδος» είναι 906 ευρώ το χρόνο.

Φυσικά, η συγκεκριμένη αύξηση προκάλεσε τσουνάμι σχολίων στο Twitter, με τους χρήστες κυρίως να ειρωνεύονται το ποσό που θα κάνει τους εργαζόμενους να έχουν… 15 μισθούς!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατώτατος μισθός: Πόσα ευρώ καθαρά θα είναι από 1η Μαΐου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.