ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατρούγκαλος για τους «8» – «Αν δεν πάρουν άσυλο πρέπει να πάνε σε άλλη χώρα»

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Κατρούγκαλος για τους «8» – «Αν δεν πάρουν άσυλο πρέπει να πάνε σε άλλη χώρα»

Την άποψη πως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, θα πρέπει να πάνε σε άλλη χώρα αν δεν πάρουν άσυλο στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε πως το Συμβούλιο Επικρατείας θα αποφανθεί για το αν οι «8» είναι ή όχι πραξικοπηματίες και υπογράμμισε:

«Το μόνο βέβαιο, αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία. Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση τού Αρείου Πάγου επ΄ αυτού».

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:

«Άλλο είναι η μη έκδοση και άλλο η παροχή ασύλου. Άσυλο δίδεται στον πρόσφυγα, που έφυγε από την πατρίδα του επειδή κινδύνευε η ζωή του. Όχι σε πραξικοπηματίες. Αν το Συμβούλιο Επικρατείας κρίνει ότι οι 8 είχαν εμπλοκή στο τουρκικό πραξικόπημα, τότε δεν μπορούν να πάρουν άσυλο. Και τότε θα πρέπει να πάνε σε κάποια άλλη χώρα, η οποία θα τους δεχθεί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατρούγκαλος για τους «8» – «Αν δεν πάρουν άσυλο πρέπει να πάνε σε άλλη χώρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.