ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καζακστάν: Χάος με πτώματα στους δρόμους και αποκεφαλισμένους αστυνομικούς! (vid)

Καταστάσεις που σοκάρουν ζει το Καζακστάν τα τελευταία 24ωρα στο οποίο ισχύει πλέον στρατιωτικός νόμος και εντολή «πυροβολείτε χωρίς προειδοποίηση!
Καζακστάν: Χάος με πτώματα στους δρόμους και αποκεφαλισμένους αστυνομικούς! (vid)

Σκηνικό που θυμίζει… πόλεμο ζει το Καζακστάν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία στο Αλμάτι (η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσα του από το 1929 έως το 1997) σκότωσε δεκάδες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, ενώ σε πάνω από 1.000 ανέρχονται οι τραυματίες!

Επίσης οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι τουλάχιστον 18 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων δύο βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι! Μέχρι στιγμής πάνω από 3.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ Τοκάγεφ να τους χαρακτηρίζει ταραχοποιούς και τρομοκράτες.

«Έχει επέλθει τάξη στην χώρα, οι ταραξίες συνελήφθησαν» είπε αρχικά ο Τοκάγεφ και πρόσθεσε: «Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία και χρησιμοποιούν όπλα εναντίον πολιτών. Έδωσα εντολή σε αστυνομία και στρατό να πυροβολούν και να σκοτώνουν χωρίς προειδοποίηση».

Το σκηνικό στην χώρα θυμίζει χάος με πυροβολισμούς, εκρήξεις, καμένα κτίρια και κυρίως νεκρούς που κείτονται στους δρόμους λες και είμαστε σε περίοδο πολέμου! Παράλληλα ίντερνετ δεν υπάρχει στην χώρα γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε διάφορα επίπεδα όπως γίνεται αντιληπτό.

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες Ελλήνων που ζουν στο Καζακστάν για τις σοκαριστικές στιγμές που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες:

Ο Γιάννης Καϊσίδης εκπρόσωπος της νεολαίας Ελλήνων στην χώρα δήλωσε στο Open: «Να μένουμε στο σπίτι, να μην κυκλοφορούμε επειδή αυτή η βοήθεια που έχει έρθει από άλλες χώρες (σ.σ. το Καζακστάν δέχεται τεράστια ειρηνευτική δύναμη από τη Ρωσία για την καταστολή της αιματηρής εξέγερσης.) δεν θα γνωρίζει αν είσαι απλός άνθρωπος ή κάποιος που είσαι με τους βαρβάρους και γι αυτό μπορεί να σε πάρουν και σένα στη φυλακή, μας είπαν».

Και πρόσθεσε κάτι πολύ σημαντικό καθώς οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ίσως να έγινε επίτηδες προκειμένου ο κόσμος να εξεγερθεί: «Τώρα μας λένε ότι ανέβασαν επίτηδες τις τιμές στο γκάζι ούτως ώστε οι άνθρωποι να ξεσηκωθούν», εξήγησε ο Καϊσίδης.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές τον ο νυν πρόεδρος Τοκάγεφ είναι «μαριονέτα» και ελέγχεται από τον ο πρώην δικτάτορας της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καζακστάν: Χάος με πτώματα στους δρόμους και αποκεφαλισμένους αστυνομικούς! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.