ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καίγεται η χώρα από άκρη σε άκρη: Ολοκαύτωμα στην Αλεξανδρούπολη, τις ώρες που η κυβέρνηση ασχολούταν με τον Ζελένσκι

Οργή για το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος - Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μεταφορά βρεφών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
Καίγεται η χώρα από άκρη σε άκρη: Ολοκαύτωμα στην Αλεξανδρούπολη, τις ώρες που η κυβέρνηση ασχολούταν με τον Ζελένσκι

Αλεξανδρούπολη: Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για άλλη μια μέρα η χώρα, με τον ελληνικό λαό να παρακολουθεί οργισμένος και περίλυπος τον τόπο του να καταστρέφεται και εστίες φωτιάς να εμφανίζονται από το πουθενά, και από την άλλη το κράτος να μην δίνει την παραμικρή ενημέρωση για την ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

Εικόνες «πολεμικού» μετώπου έχουμε στην Αλεξανδρούπολη, τεράστια η οικολογική καταστροφή που συντελείται στο δάσος της Δαδιάς. Εκτός ελέγχου μαίνονται οι φωτιές σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία, Κύθνο, Εύβοια. Ενώ σήμερα έχουμε και νέο σοβαρό μέτωπο στη Χασιά που απειλεί την Πάρνηθα.

Από τον πύρινο εφιάλτη που μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα έχασαν χθες τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στη Βοιωτία και ένας μετανάστης στον Έβρο. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά παρακολουθεί την πατρίδα μας να γίνεται στάχτη, και τις ώρες που η Αλεξανδρούπολη βρισκόταν σε κατάσταση ολοκαυτώματος, εκείνος έκανε νατοϊκή διπλωματία με τον… Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης παραμένει το σοβαρότερο, και οι εικόνες αποκάλυψης που μεταδίδονται από χθες, δίνουν για άλλη μια φορά την εντύπωση πως οι πολίτες είναι αβοήθητοι λόγω της ανυπαρξίας του επιτελικού κράτους.

Η αναγκαστική εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης θύμιζε κατάσταση… βομβαρδισμού, με δεκάδες κατάκοιτους ασθενείς (ακόμη και διασωληνωμένους) με βαριές παθήσεις να μεταφέρονται σε σκηνές στο λιμάνι, άλλα και στο επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» που επιτάχθηκε προκειμένου να μεταφερθούν εκεί ασθενείς και βρέφη, λειτουργώντας ως πρόχειρο πλωτό νοσοκομείο.

Οι απίστευτες εικόνες που μεταδόθηκαν στα Μέσα, με νεογέννητα μωράκια να μεταφέρονται τυλιγμένα με κουβερτούλες στο επιβατικό πλοίο και κατόπιν σε νοσοκομεία γειτονικών νομών, δημιουργούν σπαρακτικά συναισθήματα και απέραντη οργή για το πού έχει φτάσει η κατάσταση με τις πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να έχει συμβιβαστεί απόλυτα με την αποτέφρωση της χώρας και απλά κυνηγά την «ουρά» ενός σχεδίου καταστροφής που υλοποιείται κάθε καλοκαίρι.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε για την Αλεξανδρούπολη πως «η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού», ομολογώντας ουσιαστικά ότι οι πολίτες δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν από το κράτος, που για άλλη μια χρονιά πήρε «μηδέν» στον τομέα της πρόληψης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε περιθώριο 4 ολόκληρα χρόνια για να οχυρώσει αποτελεσματικά τη χώρα στον τομέα της πυροπροστασίας, τελικά η τακτική που ακολουθείται είναι ίδια και απαράλλακτη: Εκκενώσεις χωρίς «αύριο» με ατελείωτα μηνύματα του 112 και το κράτος να παίζει καθημερινά το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι», με τους εμπρηστές…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καίγεται η χώρα από άκρη σε άκρη: Ολοκαύτωμα στην Αλεξανδρούπολη, τις ώρες που η κυβέρνηση ασχολούταν με τον Ζελένσκι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.