ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: «Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι – Εκεί θα αφιερωθεί η πρώτη μέρα»

Με λιγότερο από μία ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων (Δευτέρα 14/9), η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, με την κυβέρνηση να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό. Παράλληλα η Υπουργός...
Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: «Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι – Εκεί θα αφιερωθεί η πρώτη μέρα»

Με λιγότερο από μία ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων (Δευτέρα 14/9), η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, με την κυβέρνηση να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό.

Παράλληλα η Υπουργός εξήγησε ότι η πρώτη ημέρα θα αφιερωθεί στην ενημέρωση των μαθητών γύρω από τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας.

«Θα δοθούν οι μάσκες, τα παγούρια, θα δοθούν τα βιβλία, το πρόγραμμα. Δεν θα γίνει μάθημα, αλλά το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά στις 8:15».

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να προστατεύσουμε την υγεία, την υγεία όσων είναι δίπλα μας, των συμμαθητών μας, των δασκάλων μας, τον εκπαιδευτικών μας. Δέχομαι οτι είναι ένα μέτρο αυστηρό, όμως είναι απαραίτητο», συμπλήρωσε η Υπουργός

Αναλυτικά όσα είπε η Νίκη Κεραμέως

Αρχικα σημείωσε: «Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8.15. Το τονίζω», σημείωσε η υπουργός Παιδείας καθώς σε αρκετά σχολεία γονείς έχουν ενημερωθεί για άλλη ώρα προσέλευσης.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι η πρώτη σχολική ημέρα θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης στους μαθητές, θα δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία, ωρολόγιο πρόγραμμα και οι μαθητές θα προχωρήσουν.

«Δεν θα γίνει μάθημα, αλλά θα χτυπήσει το κουδούνι κανονικά 8.15» επανέλαβε η υπουργός.

Αυτονόητη υποχρέωση η μάσκα

Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση καθώς όπως δεν μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα σε πλοίο, λεωφορείο και μετρό, το ίδιο ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους και στις εκπαιδευτικές δομές.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι στα σχολεία θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες για να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που πέσει κάτω η μάσκα κάποιου μαθητή.

Πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου γιατί περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

«Κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε η υπουργός και αναφέρθηκε στην task force που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», σημείωσε.

Για το ίδιο θέμα ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας είπε ότι σε μια περιοχή με πολλά κρούσματα «το τελευταίο που θα κλείσει είναι το σχολείο» και πως πρώτα θα κλείσουν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: «Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι – Εκεί θα αφιερωθεί η πρώτη μέρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.