ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Η μάσκα είναι σαν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο»

Το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση του κορονοϊού, παρουσίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η Νίκη Κεραμέως εξειδίκευσε αναλυτικά όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων – Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...
Κεραμέως: «Η μάσκα είναι σαν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο»

Το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση του κορονοϊού, παρουσίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως εξειδίκευσε αναλυτικά όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων – Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις βιβλιοθήκες.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, η Υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στο ότι: «Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας.

Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας» κι όπως εξήγησε «αυτό τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της, και εκθέτει όλους τους λόγους για τους οποίους η μάσκα είναι και απόλυτα ασφαλής και εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των παιδιών μας».

Που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

– Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
– Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

⁃ Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

⁃ Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

– Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Θα διανεμηθούν, με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντισηπτικά στα σχολεία, και προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας αυτής.

Προβλέπονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε σχολεία, σε περιπτώσεις που χρήζουν επέμβασης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Η μάσκα είναι σαν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ