ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Υποχρεωτικά και στο νηπιαγωγείο τα self test»

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την εκπαιδευτική διαδικασία, τα self test και τις ημερομηνίες κλειδιά για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.
Κεραμέως: «Υποχρεωτικά και στο νηπιαγωγείο τα self test»

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την εκπαιδευτική διαδικασία, τα self test και τις ημερομηνίες κλειδιά για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1, που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης φιλοξενήθηκε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα των όσων είπε:

«Τα self test λειτούργησαν αποτελεσματικά στα Λύκεια. Είναι ένα ισχυρό όπλο για την πανδημία. Θα είναι υποχρεωτικά και στα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Ανοίγουν στις 10 Μαΐου νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Δύο υποχρεωτικά self test εβδομάδα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δεν ισχύει ότι έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των θετικών self test. Έως 10 Ιουνίου η παράταση του σχολικού έτους για γυμνάσια και λύκεια. Μέχρι 25 Ιουνίου παρατείνεται το σχολικό έτος για δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Νίκη Κεραμέως είπε:

«Θα το δούμε. Έχουμε κάνει προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα χρονιά. Υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Από τις 20 Μαΐου θα μπορούν να αρχίσουν κατατακτήριες εξετάσεις τα Πανεπιστήμια.

Πιθανότατα θα δοθεί δυνατότητα στα πανεπιστήμια να επιλέξουν για δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εξεταστική διαδικασία για τους φοιτητές».

Για τα φροντιστήρια:

«Δεν έχουμε πάρει πράσινο φως από τους ειδικούς για τα φροντιστήρια. Το έχω ζητήσει αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη».

Σχετικά με τις εξετάσεις ξένων γλωσσών:

«Μπορούν να γίνουν εξετάσεις για ξένες γλώσσες και πάσης φύσεως γλωσσικών ικανοτήτων, δια ζώσης και με συγκεκριμένες προδιαγραφές».

Για το αν θα φτάσουν τα self test για 1,4 εκατομμύρια μαθητές:

«Έχει συναφθεί νέα σύμβαση προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για τα self test.

Στα Λύκεια λειτούργησαν σωστά τα self test. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκρισή τους».

Για την πορεία των Voucher:

«Έχουν εγκριθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις για τα Voucher για tablet και υπολογιστές».

Για το ότι δεν είχαν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να έχουν τα ψηφιακά εργαλεία για την τηλεκπαίδευση:

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση. Να εξελίξουμε τη διαδικασία».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Υποχρεωτικά και στο νηπιαγωγείο τα self test»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.