ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Μόνο στην Α’ Λυκείου οι αλλαγές για τα μαθήματα τέχνης – Κανονικά μουσική, καλλιτεχνικά στο Γυμνάσιο

Αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ...
Κεραμέως: Μόνο στην Α’ Λυκείου οι αλλαγές για τα μαθήματα τέχνης – Κανονικά μουσική, καλλιτεχνικά στο Γυμνάσιο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προκύψει φημολογία πως η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα πάρει την απόφαση να καταργηθούν μαθήματα τεχνών όπως καλλιτεχνικά και μουσική.

Και πως δε θα διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εξαίρεση την Α’ Γυμνασίου.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει. Οι όποιες αλλαγές έγιναν μόνο στην Α’ Λυκείου.  Και αυτό για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στη συγκεκριμένη τάξη περιλαμβάνει πλέον μόνο μαθήματα γενικής παιδείας.

Το γεγονός, πως δεν πρόκειται να ληφθεί ή ότι έχει ληθεί τέτοια απόφαση, αποκάλυψαν τα ελληνικά hoaxes και στο site τους ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Στην Α΄ Λυκείου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει, πλέον, μόνον μαθήματα γενικής παιδείας (άρθρο 7), και στην Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 για το σχολικό έτος 2020-21 το μάθημα ‘Εφαρμογές Πληροφορικής’ λαμβάνει θέση δίωρου μαθήματος γενικής παιδείας, αντί της δίωρης διδασκαλίας μαθήματος επιλογής (συμπεριλαβανόταν το μάθημα Καλλιτεχνικής Παιδείας και οι Εφαρμογές πληροφορικής στις επιλογές, έως την τελευταία τροποποίηση)».

Οσο για το τι ισχύει στο Γυμνάσιο, το εν λόγω site αναφέρει: «ο νόμος (Ν. 4186/2013, ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-13) που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ρύθμιζε μόνον τις λυκειακές τάξεις και προέβλεψε, σε αντίθεση με το υποβληθέν ν/σ, τη διδασκαλία του μαθήματος των Καλλιτεχνικών στην Α΄ Λυκείου ως μαθήματος επιλογής, και τη δυνατότητα σύστασης “τμημάτων ενίσχυσης” για την εξάσκηση στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κόντρα στη Βουλή για την «Παπαδημούπολη»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: Μόνο στην Α’ Λυκείου οι αλλαγές για τα μαθήματα τέχνης – Κανονικά μουσική, καλλιτεχνικά στο Γυμνάσιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.