ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: «Θα γίνουν self tests στο προσωπικό στα σχολεία – Η τύχη των ξένων γλωσσών»

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε στον ΣΚΑΪ για την πορεία των σχολείων αλλά και την... τύχη των ξένων γλωσσών.
Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: «Θα γίνουν self tests στο προσωπικό στα σχολεία – Η τύχη των ξένων γλωσσών»

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε στον ΣΚΑΪ για την πορεία των σχολείων αλλά και την… τύχη των ξένων γλωσσών.

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα γίνουν self test στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 300.000 self tests έχουν διατεθεί ήδη από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι  το μέτρο των τεστ επεκτείνεται και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

«Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο«, επισήμανε.

Για τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Γιουβέντους: Θέλει Ικάρντι… δίνει Ντιμπάλα!

House of Fame: Ο παίκτης έφυγε και οι νέοι υποψήφιοι (vids)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: «Θα γίνουν self tests στο προσωπικό στα σχολεία – Η τύχη των ξένων γλωσσών»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.