«Κεραυνοί» Καρυστιανού για ΝΔ και αντιπολίτευση: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της»
«Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών;» έγραψε η Μ.Καρυστιανού για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στήριξαν την πρόταση των συγγενών
«Φωτιές» κατά παντός πολιτικού υπευθύνου βγάζει η νέα ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού μετά το αναμενόμενα απογοητευτικό αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση – κοροϊδίας της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για πλημμέλημα.
Μια Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία που αναμένεται να ακολουθήσει το σκανδαλώδες μοντέλο Τριαντόπουλου, δηλαδή την αντισυνταγματική μέθοδο παράκαμψης των διαδικασιών της Βουλής, με απευθείας παραπομπή στη Δικαιοσύνη.
Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης σε μια ανάρτηση καταπέλτη, εκτοξεύει πυρά τόσο εναντίον της κυβέρνησης, όσο και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αν είχε κάποιο κέρδος η πρόταση των συγγενών θυμάτων που εμπεριείχε την κατηγορία για εσχάτη προδοσία ακόμα και για τον πρωθυπουργό, αυτό ήταν κυρίως ότι ξεκαθάρισε το τοπίο της αντιπολίτευσης και οι πολίτες έμαθαν ποια κόμματα όντως αγωνίζονται για τη δικαίωση των Τεμπών και ποια εμπαίζουν τον λαό βάζοντας «πλάτη» στην κυβέρνηση στην κρίσιμη στιγμή.
Η παροιμία «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει» ισχύει πρωτίστως για το ΠΑΣΟΚ που αγνόησε επιδεικτικά την πρόταση των συγγενών και έσπευσε να συνταχθεί με τη ΝΔ στο να διεξαχθεί ψηφοφορία ανά πρόσωπο και πρόταση που έχει κατατεθεί για να προχωρήσει ο έλεγχος τυχόν ποινικών ευθυνών των πολιτικών, αντί να αντιστοιχηθεί ανά πρόσωπο με αδικήματα.
Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, αφού δεν συντάχθηκαν με τη φωνή του λαού που εκφράζεται διαμέσου των συγγενών και δεν υπερψήφισαν την πρότασή τους, ενώ επέλεξαν τη φυγόμαχη και ευνοϊκή για την κυβέρνηση επιλογή της αποχής. Δεν ψήφισαν ούτε καν τη… λειψή πρόταση του ΠΑΣΟΚ που όμως έστω ζητούσε τη διερεύνηση των ευθυνών του Κώστα Αχ. Καραμανλή για κακούργημα.
«Η ντροπή… ντροπή δεν έχει»
Αυτές τις εξελίξεις παρακολούθησε με δικαιολογημένη αγανάκτηση η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας την υποκρισία και τη συμπαιγνία της κυβέρνησης με κόμματα της αντιπολίτευσης που μέχρι πρότινος ύψωναν το λάβαρο της… αντίστασης για τη συγκάλυψη στα Τέμπη. «Με τέτοια βαθιά διαπλεκόμενη κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της δήθεν αντιπολίτευσης, φωτεινή μέρα δεν θα ξημερώσει για όλους εμάς, για την Δημοκρατία», έγραψε με φανερή απογοήτευση η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023».
«Η ντροπή…ντροπή δεν έχει… 154 ψήφοι υπέρ. Για πλημμέλημα ο Καραμανλής. Έκλαψε χθες ο ουρανός…» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«2,5 χρόνια ακούγαμε την αντιπολίτευση σύσσωμη ότι θα μας στηρίξει. Τόσα Ψέματα!» σημειώνει για την αντιπολίτευση και διερωτάται: «Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών; Ναι αυτή τη δικαίωση! που χθες ΔΕΝ στηρίξατε!».
Η ίδια παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν πρόκειται να πτοηθούν από το «τραστ» της συγκάλυψης: «Θα βρούμε τρόπους για να δικαιώσουμε τους ανθρώπους μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί! Τα πάντα! Οι πράξεις σας οδηγούν τα δικά μας βήματα. Θα είμαστε συνεχώς μπροστά σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Κατάντια. Πάλι δίπλα στην καρέκλα σταθήκατε. Αυτή η επιλογή έμεινε στην ιστορία και αποκάλυψε πολλά», έγραψε ακόμα η κ. Καρυστιανού που με τον αγώνα που έδωσε και με τη συγκεκριμένη πρόταση, πέτυχε αυτό που λέει η σοφή ρήση «να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι» και να δει κατάματα ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει…
Αναλυτικά η ανάρτησή της Μαρίας Καρυστιανού:
«Η ντροπή… ντροπή δεν έχει…
154 ψήφοι υπέρ.
Για πλημμέλημα ο Καραμανλής.
Έκλαψε χθες ο ουρανός….
Μιλήστε μας πάλι για το άρθρο 86Σ…για την πίστη που πρέπει να έχουμε στην Δικαιοσύνη σας….
38 ψήφοι υπέρ για τη διεξοδική πρόταση των συγγενών για την έρευνα των εγκλημάτων, μια πρόταση που όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πρέπει να διαβάσουν.
2,5 χρόνια ακούγαμε την αντιπολίτευση σύσσωμη ότι θα μας στηρίξει.
Τόσα Ψέμματα!
Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών ;
Ναι αυτή τη δικαίωση! που χθες ΔΕΝ στηρίξατε!
Κατάντια.
Πάλι δίπλα στην «καρέκλα» σταθήκατε.
Αυτή η επιλογή έμεινε στην ιστορία και αποκάλυψε πολλά.
Όσο για τους ενόχους ας μην χαίρονται πολύ.
Διότι ο αγώνας συνεχίζεται.
Θα δώσετε τελικά λόγο στην Δικαιοσύνη.
Θα βρούμε τρόπους για να δικαιώσουμε τους ανθρώπους μας.
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!
Τα πάντα!
Οι πράξεις σας οδηγούν τα δικά μας βήματα.
Θα είμαστε συνεχώς μπροστά σας.
Γιατί αλλιώς, με τέτοια βαθιά διαπλεκόμενη κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της δήθεν αντιπολίτευσης, φωτεινή μέρα δεν θα ξημερώσει για όλους εμάς, για την Δημοκρατία.
Ουρανέ μην κλαις .. δεν τελείωσε ακόμη…»