ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός 3/12: Νέα κακοκαιρία από Πέμπτη – Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες (vid)

Καιρός 3/12: Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη μεσόγειο θα είναι η αιτία για πιο βροχερό καιρό από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.
Καιρός 3/12: Νέα κακοκαιρία από Πέμπτη – Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες (vid)

Καιρός 3/12: Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη μεσόγειο θα είναι η αιτία για πιο βροχερό καιρό τα επόμενα δυο 24ωρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά, ωστόσο οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 βροχές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά βορειοδυτικά της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του
Ιονίου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις μέτριας έντασης νοτιότερα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Ενώ προς τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες όμως στα βορειοανατολικά, με παροδική συννεφιά και αρκετό ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο στις περισσότερες περιοχές. 7-12 στα βόρεια, μέχρι 13 θα φτάσει το μεσημέρι στην Ήπειρο, 16-18 στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες
τιμές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιάδες σε θυελλώδεις εντάσεις 7-8 τοπικά και 9 μποφόρ. Στο Αιγαίο ανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αρκετό ήλιο και αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές από τα νότια με πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία από 8-15, με
ανατολικούς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά μέσα στη μέρα με τοπικές βροχές, κυρίως στο Θερμαικό. Η θερμοκρασία από 6-12 και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας , την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά
θα μετατοπιστούν ανατολικότερα, προς τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες περιοχές.

Οι νοτιάδες στα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο, και στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Ιόνιο, γρήγορα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, μέχρι 13 στα βόρεια, 16-18 στην υπόλοιπη χώρα.

Κλείνοντας, το Σάββατο θα συνεχιστούν οι βροχές στα βόρεια και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στην υπόλοιπη χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές σε παραθαλάσσιες περιοχές και στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν σε νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ , στο Ιόνιο στα 5-7 και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός 3/12: Δείτε παρακάτω το δελτίο του MEGA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός 3/12: Νέα κακοκαιρία από Πέμπτη – Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.