ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Νέα μεταβολή παρουσιάζει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/6) ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από νωρίς το πρωί, επηρεάζονται η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και...
Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Νέα μεταβολή παρουσιάζει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/6) ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από νωρίς το πρωί, επηρεάζονται η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακά, και κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Τα φαινόμενα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, προβλέπεται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των αναμενόμενων μέγιστων θερμοκρασιών καθώς και η αναμενόμενη μέγιστη θερμοκρασία για 8 πόλεις της χώρας.

Ένα μέρος του πυρήνα των καταιγίδων που μέχρι το απόγευμα της Κυριακής επηρέαζε τα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιότερα.

Παράλληλα, οι τοπικές νεφώσεις που υπάρχουν από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 24/06 θα αυξηθούν σταδιακά και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή του ολικού αναμενόμενου ύψος υετού (βροχή/χαλάζι) έως το βράδυ της Δευτέρας 24/06, φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.