ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έρχονται 40αρια στην Ευρώπη – Τι θα γίνει με την Ελλάδα

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς ενώ στην Σεβίλλη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Έρχονται 40αρια στην Ευρώπη – Τι θα γίνει με την Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται 40αρια σε λίγες μέρες στην Ευρώπη υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως λέει ο μετεωρολόγος, η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από το σαρωτικό κύμα καύσωνα, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς (σ.σ. στην Σεβίλλη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 43 βαθμούς Κελσίου).

«Ενα πολύ σοβαρό επεισόδιο κύμα καύσωνα, Μάη μήνα, ετοιμάζεται να επηρεάσει μεγάλο τμημα της νοτιοδυτικής Ευρώπης τις επόμενες ημέρες αλλά και έντονης ζέστης μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης Ευρώπης αντίστοιχα, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), με θερμοκρασιακές αποκλίσεις έως και 16C πάνω από το μέσο όρο. Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42- 43C!!!», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καλός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα.

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, «χτυπώντας» ακόμη και 30 βαθμούς σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά την Τρίτη (17/5/2022) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 30 ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 31 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Έρχονται 40αρια στην Ευρώπη – Τι θα γίνει με την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.