ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός-Καύσωνας: Καμίνι η χώρα, σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από 40 βαθμούς

Καιρός: Αναλυτικός χάρτης θερμοκρασιών, δείτε τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες από την Πέμπτη (30/7).
Καιρός-Καύσωνας: Καμίνι η χώρα, σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από 40 βαθμούς

Καιρός-Καύσωνας: Ιδού ο αναλυτικός χάρτης θερμοκρασιών στον οποίο μπορείτε να δείτε τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει τις μεγαλύτερες τιμές στην θερμοκρασία.

Καύσωνας λοιπόν από αύριο Πέμπτη (30/7) με τη θερμοκρασία να χτυπά…  κόκκινο στη Θεσσαλία με 42 βαθμούς Κελσίου Εξίσου υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Άλλωστε η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου την οποία διανύουμε είναι και η εκείνη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρο το καλοκαίρι μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικό ότι ο υδράργυρος θα παραμείνει για αρκετές ημέρες στους 40 βαθμούς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ αύριο προβλέπεται η κορύφωση του καύσωνα.

Ευτυχώς από την Κυριακή (2/8) η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός έρχεται να μας θυμίσει το ελληνικό καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Καμίνι» η Ελλάδα μέχρι και το προσεχές Σάββατο (1/8)

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του μήνα (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδάργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς.

Με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές αέριες μάζες. Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά έως και το Σάββατο 01/08.

Καιρός-Καύσωνας

Καιρός-Καύσωνας: Καμίνι η χώρα, σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από 40 βαθμούς

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις τάσεις καιρού για τις πιο θερμές ημέρες. Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου, 30 και 31.


ΤΕΤΑΡΤΗ 29-07-2020 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 30-07-2020
Αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη στα ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-07-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-08-2020
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός-Καύσωνας: Καμίνι η χώρα, σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από 40 βαθμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.