ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Πλημμύρες σε πολλές περιοχές από τις ισχυρές καταιγίδες! (vids)

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φθιώτιδα και Αμφιλοχία στο έλεος των φαινομένων
Καιρός: Πλημμύρες σε πολλές περιοχές από τις ισχυρές καταιγίδες! (vids)

Σε εξέλιξη είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, το οποίο είχε προειδοποιήσει για ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σε πολλά μέρη της χώρας.

Καιρός: Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Φθιώτιδα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε ο Εύοσμος – «Ποτάμια» οι δρόμοι

Μία από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ήταν και η Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι της Κυριακής «άνοιξαν» οι ουρανοί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα GR Times, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης, είναι πολύ χαμηλές.

Στον Εύοσμο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το νερό να πλημμυρίζει κεντρικούς οδικούς άξονες της περιοχής και τα αυτοκίνητα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, και οι πολίτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή.

 

Φθιώτιδα: Yπερχείλιση χειμάρρου και διακοπή της κυκλοφορίας

Στη Φθιώτιδα, το μεσημέρι της Κυριακής υπερχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα. Τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας. με αποτέλεσμα να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ηλία Κυρμανίδη, και το lamiareport.gr, από τα έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης που έπληξαν το νομό, καταγράφονται προβλήματα σε δύο σημεία της Φθιώτιδας:

1) Στην ΠΕΟ Λαμίας – Στυλίδας (Στο ύψος του Κόμβου Αγίας Μαρίνας) όπου λόγω των πλεοναζόντων νερών του χειμάρρου του Αυλακίου, έχει προσωρινά διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και

2) Στο επαρχιακό δίκτυο από Μπράλο προς Αμφίκλεια (Στο ύψος των Άνω Καλυβίων) όπου φερτά υλικά καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία.

Όπως ενημερώνει ο κ. Κυρμανίδης και στα δύο σημεία ενεργούν μηχανοκίνητα με την επίβλεψη της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας.

«Η πρόβλεψη για τη διάρκεια του φαινομένου είναι μέχρι ώρα 20.00 απόψε και συνιστούμε στους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», προειδοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Επιπλέον, σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Πολιτική Προστασία της Φθιώτιδας, η διάρκεια του φαινομένου θα είναι μέχρι τις 8 το βράδυ συνιστώντας συγχρόνως τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Κιλελέρ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε όμως και η Λάρισα. Περιοχές του Δήμου Κιλελέρ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από χθες και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες. Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Καιρός – Πρόγνωση: Ισχυρά φαινόμενα έως και το βράδυ της Κυριακής 

Σύμφωνα με το meteo, από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια.

Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

 

Καιρός: H πρόγνωση για τη Δευτέρα 6/07/2020

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ σε Θερμαϊκό και Σποράδες.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά και στη Μακεδονία, όμως το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία και στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 20 έως 34, στη Θράκη από 23 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 30, και στην Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά περιόδους έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι όμως κι έπειτα θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα βροχοπτώσεων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Πλημμύρες σε πολλές περιοχές από τις ισχυρές καταιγίδες! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.