ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζει και σήμερα η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχής της Ελλάδας
Καιρός: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Αρκετά έντονη αναμένεται να είναι και σήμερα Τετάρτη 19/6 η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η υπηρεσία «meteo» που ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προβλέπονται αρκετές νεφώσεις σε όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πολύ έντονα προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Σε αρκετές περιοχές λοιπόν, θα ξεσπάσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα έχουμε και τοπικές χαλαζοπτώσεις, που θα είναι αρκετά έντονες.

Στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα δούμε τοπικά έντονες βροχοπτώσεις, ενώ πιθανότητα καταιγίδων έχουμε στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα φυσικά θα έρθουν συνοδευόμενα και από ισχυρούς ανέμους, που θα πλήξουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Γενικότερα θα δούμε και πολύ μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα, κάτι που θεωρείται κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων αυτών.

Τη χθεσινή ημέρα, που φαινόμενα ήταν ίδια και συνολικά μέχρι τις 20:30 καταγράφηκαν 6.5 χιλιάδες κεραυνοί, ένας αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός.

Καιρός: Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη

Για τα καλά… χτύπησε η κακοκαιρία χθες αρκετά σημεία της χώρας, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν έλειψε και η χαλαζόπτωση.

Το απίστευτο όμως είναι η ποσότητα των κεραυνών που έπεσαν σε όλη τη χώρα, καθ’όλη την διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:30, περισσότερους από 6.500 κεραυνούς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού (συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αργολίδας και της Κορινθίας) παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση τους, αφού καταγράφηκαν 560 κεραυνοί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.