ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός- «Ψυχρή Λίμνη»: Φέρνει ισχυρές καταιγίδες-Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινομένα

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα, με την κακοκαιρία να «χτυπά» από το μεσημέρι μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών. Σήμερα Δευτέρα (22/6) και αύριο Τρίτη (23/6), ο καιρός θα έχει… άγριες διαθέσεις αφού περίπου στο 80% της επικράτειας χρειάζεται...
Καιρός- «Ψυχρή Λίμνη»: Φέρνει ισχυρές καταιγίδες-Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινομένα

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα, με την κακοκαιρία να «χτυπά» από το μεσημέρι μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Σήμερα Δευτέρα (22/6) και αύριο Τρίτη (23/6), ο καιρός θα έχει… άγριες διαθέσεις αφού περίπου στο 80% της επικράτειας χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς αναμένουμε ισχυρά φαινόμενα με κεραυνούς και χαλάζι.

Στην Αθήνα επίσης, αναμένεται σημαντική αλλαγή από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και τα φαινόμενα θα είναι έντονα, καθώς αναμένονται δυνατές μπόρες και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κι από χαλαζόπτωση, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές του νομού. Ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το Σαββατοκύριακο και δεν θα ανέβει πάνω από τους 27-28 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλες οι ειδήσεις για τον γιατρό «μαϊμού»

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr.

Η έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr με βήμα τριών ωρών, για το διήμερο Δευτέρα 22/06 – Τρίτη 23/06. Όπως διακρίνεται τα εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται και ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός- «Ψυχρή Λίμνη»: Φέρνει ισχυρές καταιγίδες-Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινομένα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.