ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Θερμοκρασία ρεκόρ για το Πάσχα, που έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό, αλλά ο καιρός ήταν σύμμαχος και οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.  Καιρός- Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ καταγράφηκαν την Κυριακή του Πάσχα (02/05), για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε...
Καιρός: Θερμοκρασία ρεκόρ για το Πάσχα, που έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό, αλλά ο καιρός ήταν σύμμαχος και οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Καιρός- Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ καταγράφηκαν την Κυριακή του Πάσχα (02/05), για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ έσπασε και πάλι το ρεκόρ θερμοκρασίας που καταγράφηκε το Μέγα Σάββατο (01/05) στην Κρήτη.

Έτσι, και όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, οι νέες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν στους Μεταξάδες Έβρου (Θράκη) με 33.6 βαθμούς, στη Βαμβακού Φαρσάλων (Θεσσαλία) με 37.1 βαθμούς, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (Στερεά Ελλάδα) με 37 βαθμούς, στα Αρφαρά Μεσσηνίας (Πελοπόννησος) με 35.6 βαθμούς και στην Πλώρα Ηρακλείου (Κρήτη) με 38.1 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Πως θα ανοίξει αύριο (3/5), όλα τα μέτρα

Παγώνη: Η εκτίμησή της για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια 

Πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις καταγραφές της θερμοκρασίας την ίδια στιγμή την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30, και η διαφορά μεταξύ μεταξύ του μετωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό φτάνει τους 15°C, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα.

Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18°C και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός- Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 02/05 στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου σε κάποιες περιπτώσεις η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν λίγο κάτω από του 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στη Ζυμβραγού Χανίων και ήταν ίση με 29.4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  το κύμα ζέστης που καταγράφηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2021 θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 02/05.

Καθώς η μέγιστη θερμοκρασία έχει ήδη ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς στην Κρήτη (στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στις 10:58 ώρα Ελλάδας), η μέγιστη τιμή της στο νησί αναμένεται σε κάποιες περιπτώσεις να κινηθεί στην περιοχή των 39 βαθμών Κελσίου.

Λίγο επάνω από τους 30 βαθμούς θα φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά, κοντά στους 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στις νησιωτικές περιοχές η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 34 βαθμών Κελσίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Θερμοκρασία ρεκόρ για το Πάσχα, που έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.