ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαιρός: Τρελάθηκε ο υδράργυρος – Πιο ζέστη στην Αγγλία από την Αθήνα

Η θερμοκρασία θα κάνει το...χατίρι στους Άγγλους και θα τους «ανταμείψει» με μέρες ηλιοφάνειας.
Kαιρός: Τρελάθηκε ο υδράργυρος – Πιο ζέστη στην Αγγλία από την Αθήνα

Καιρός: Ο υδράργυρος θα καταγράψει μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην Αγγλία από την Αθήνα, σε ένα σπάνιο φαινόμενο.

Περισσότερη ζέστη στην Αγγλία από την Αθήνα; Και όμως, σύμφωνα με τη πρόγνωση η θερμοκρασία θα «αγγίξει» και τους 30 βαθμούς κελσίου και θα ξεπεράσει την χώρα μας.

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η «the sun» ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 27,1 βαθμούς Κελσίου στο Γουίγκονχολτ, στο Δυτικό Σάσεξ, την Κυριακή. Τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο… ζεστά!

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλά μέρη. Όμως προβλέπεται άνοδος ως και τους 28 βαθμούς στο Λονδίνο σήμερα και 29 βαθμοί αύριο.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι  μπορεί να ανέβει ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και την Τετάρτη. Έτσι, θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου που αναμένονται στην Αθήνα.

Η παρουσιάστρια καιρού της GMB, Λόρα Τομπίν, δήλωσε: «Έχει περισσότερη ζέστη ό, τι είχαμε για ολόκληρο τον Αύγουστο. Οι 30 βαθμοί Κελσίου εμφανίστηκαν για τελευταία φορά τον Ιούλιο».

Οι βόρειες περιοχές αναμένεται επίσης να δουν άνοδο. Το Λίβερπουλ θα φτάσει τους 23C τη Δευτέρα, 27C την Τρίτη και 26C την Τετάρτη.

Τόσο η Βόρεια Ιρλανδία όσο και η Σκωτία πρόκειται επίσης να μοιραστούν τις ευχάριστες καιρικές συνθήκες, με τα υψηλότερα επίπεδα των 23 C και 22 C να προβλέπονται στο Μπέλφαστ και το Αμπερντίν αντίστοιχα τη Δευτέρα, αυξάνοντας δυνητικά τους 27 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Η μετεωρολόγος Λόρα δήλωσε: «Αυτή τη βδομάδα η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει πολύ πάνω από το μέσο όρο. Αυτό, χάρη στην αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου.

Ανεβαίνει από το νότο που αυξάνει τη θερμότητα και την υγρασία από την κοντινή ήπειρο και οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα. Θα είναι αυτός ένας μίνι καύσωνας; Ναι θα είναι».

Διαβάστε ακόμη: 

Μερομήνια – Καιρός: Προβλέψεις για βαρυχειμωνιά

Αρναούτογλου Καιρός: Νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος

Mad Clip: Με γκάζια και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον τράπερ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Kαιρός: Τρελάθηκε ο υδράργυρος – Πιο ζέστη στην Αγγλία από την Αθήνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.