ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κι άλλη «βόμβα» διασποράς σε εμβολιασμένους υγειονομικούς: 60 εργαζόμενοι νοσούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»!

Άλλη μια περίπτωση διασποράς ανάμεσα σε εμβολιασμένους υγειονομικούς συμβαίνει στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά εκτός ΕΣΥ τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Κι άλλη «βόμβα» διασποράς σε εμβολιασμένους υγειονομικούς: 60 εργαζόμενοι νοσούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»!

Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Συνεχίζουν να «βράζουν» από κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών τα ελληνικά νοσοκομεία, αποδεικνύοντας τις εντελώς αλλοπρόσαλλες επιλογές του υπουργείου Υγείας που συνεχίζει να έχει στην «απομόνωση» 6.000 ετοιμοπόλεμους υγειονομικούς που θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να εργάζονται με την διενέργεια τεστ.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση προτιμά να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, προφασιζόμενη πως το να κρατήσει μόνο τους εμβολιασμένους υγειονομικούς στη μάχη κατά κάποιο… ακατανόητο τρόπο προστατεύει καλύτερα τη δημόσια υγεία. Παρόλα αυτά βλέπουμε πως ο κορονοϊός δεν συμμορφώνεται με τα αλαφροΐσκιωτα κυβερνητικά αφηγήματα και τραβάει τη δική του πορεία, «θριαμβεύοντας» εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

Ένας ακόμα συναγερμός για νοσοκομείο που μετατρέπεται σε «hot – spot» κρουσμάτων, ήρθε να προστεθεί από τον «Άγιο Ανδρέα» στην Πάτρα αυτή τη φορά. Ένας τρομακτικός αριθμός που μετρά 60 κρούσματα στο προσωπικό, καταγράφεται στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες. Με γραπτή ανακοίνωση του το Δ.Σ του Σωματίου εργαζομένων του νοσοκομείου, καταγγέλλει ότι κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία κλινικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση πως:

«Βάσει των νέων δεδομένων που διαθέτουμε, πάνω από 60 συνάδελφοι μας νοσούν αυτήν την περίοδο, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σε αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο. Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε εννιά κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διασπορά, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνο κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το εξετάσουν, να δουν τις αιτίες και να επαναπροσδιορίσουν την λειτουργία μας».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως κινδυνεύει η λειτουργία του νοσοκομείου, καθότι το προσωπικό αναγκαστικά μετακινείται από τη μια κλινική στην άλλη, ενώ και το εξαιρετικά προβληματικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, δεν εξασφαλίζει πως όσοι επιστρέφουν στη δουλειά μετά από λίγες μέρες καραντίνας, δεν διασπείρουν τον ιό.

Αξίζει να αναλογιστούμε πως παρά το ότι πάνε πάνω από 6 -7 μήνες που εκδιώχθηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από το ΕΣΥ, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ξέσπασμα κρουσμάτων ανάμεσα σε εμβολιασμένους υγειονομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Ήταν μόλις τον Νοέμβριο του 2021, όταν βρέθηκαν 27 εργαζόμενοι με κορονοϊό, με το Σωματείο να διαμαρτύρεται από τότε για 250 κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων. Και σήμερα, σε ένα δεύτερο ξέσπασμα φτάσαμε στα 60 κρούσματα.

Κάποτε το κυβερνητικό αφήγημα ήταν πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που εκδιώχθηκαν (εκκαθαρίστηκαν είναι ακόμα πιο σωστή λέξη) αποτελούσαν… κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση. Τώρα που βλέπουμε διάσπαρτες «βόμβες» διασποράς σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας, η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να δικαιολογηθεί για τον εμπαιγμό. Απλά σιωπά, αποφασίζει και διατάζει.

Παρά το ότι οι κυβερνητικές επιλογές στα νοσοκομεία που δίχασαν τον υγειονομικό κλάδο και έστειλαν στη φτώχεια χιλιάδες οικογένειες, έχουν χάσει κάθε έρεισμα λογικής, ο Θάνος Πλεύρης επιμένει να υπηρετεί πιστά τον δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν είναι άλλος από την ελεγχόμενη καταστροφή του ΕΣΥ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κι άλλη «βόμβα» διασποράς σε εμβολιασμένους υγειονομικούς: 60 εργαζόμενοι νοσούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.