×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κηφισιά: Είχε βίλα και φέσωνε τη ΔΕΗ-Χρωστά 23.000!


    Sportime Team

Κηφισιά: Είχε βίλα και φέσωνε τη ΔΕΗ-Χρωστά 23.000!


Ιδιοκτήτης βίλας 1.000 τ.μ. στην Κηφισιά, που μάλιστα είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά χρωστά πάνω από 23.000 στη ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ προχωρά στην κατάσχεση της περιουσίας του μεγαλοοφειλέτη καθώς κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε αποβεί άκαρπη. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ.

Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης και με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, μόλις 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης βίλας 1.000 τ.μ. στην Κηφισιά, έχει μπλεξίματα και αναμένεται να πληρώσει τις οικονομικές του ατασθαλίες.

Δεν είναι μόνο η Κηφισιά – Σαφάρι για 1.050.000.000 από 890.000 οφειλέτες

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Η ΔΕΗ βρίσκεται στο «κόκκινο» και είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Τα αρνητικά αποτελέσματα και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει έχουν φέρει σε δεινή θέση την Υπηρεσία Ηλεκτρισμού.

Ο κ. Παναγιωτάκης γνωστοποίησε τα μέτρα που δρομολογούνται για την είσπραξη ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές πελατών.

Εννοεί επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο και κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.

Επίσης, στο στόχαστρο βρίσκονται καταναλωτές που μετέπεσαν στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, οι οποίοι εκτιμώνται στους περίπου 200.000.

Συνολικά, στο ποσό των 2.700.000.000 ευρώ φτάνουν οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Οι παραπάνω κατηγορίες εκτιμάται ότι χρωστούν 1.050.000.000.

Συνολικά, οι απλήρωτοι λογαριασμοί (μαζί με Υψηλή Τάση και διακανονισμούς) ανέρχονται σταθερά στα 2.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 65.000 με 70.000 διατηρούν, έκαστος, οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.


Τελευταία Νέα