Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ μίλησε για τον κορονοϊό και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ήταν άκρως αποκαλυπτικός για θέματα που σχετίζονται με τον Κορονοΐό.

Αρχικά τόνισε για τους εμβολιασμούς πως: «Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30 με 44»

Για την κρητική που δέχεται για τους χειρισμούς του: «Είναι τις περισσότερες φορές από άλλες πολιτικές παρατάξεις. Εγώ ενεργώ με βάση την ιατρική όχι με κομματικά συμφέροντα».

Για το σύστημα των εμβολιασμών είπε: «Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος είχε παράπονα για το ελληνικό δημόσιο. Πρώτη φορά ελληνικό δημόσιο λειτουργεί με σεβασμό προς τον Έλληνα πολίτη και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί. Αποτελεί παράδειγμα για το πως τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση».

Αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος ανθρώπων που εργάζονται στο σύστημα υγείας, όπως γιατροί νοσηλευτές, σεκιούριτι και άλλοι πολλοί. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για αυτούς που παλεύουν και δεν σταμάτησαν ούτε σε γιορτές. Συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους εδώ και 15 μήνες αξίζουν στήριξη της πολιτείας.

Παρόλα αυτά τώρα δίνεται μάχη πιεζόμαστε και στο ΕΣΥ με τον Κορονοίό και με τον εμβολιασμό για τον οποίο θα πρέπει να υπάρξουν παραινέσεις. Έτσι θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους».

Για ενδεχόμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας: «Πήραμε 10.000 προσωπικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ έγιναν και μόνιμοι. Τέτοια είσοδος δεν έγινε ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το σύστημα υγείας και αν θα αντέξει τον τουρισμό: Δεν θα αντέξει το σύστημα υγείας τόνιζαν πολλοί όμως τα καταφέραμε. Για τον τουρισμό υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Θα υπάρχει διακομιδή αν χρειαστεί, ενώ με τα self testing, rapid test, και τα ελικόπτερα που θα μεταφέρουν κόσμο αισιοδοξούμε να έρθει στην Ελλάδα κόσμος από το εξωτερικό. Με προσοχή όμως γιατί ο ιός είναι εδώ δεν έχει φύγει».

Τέλος ανέφερε: «Τα self test θα συνεχιστούν στα σχολεία γιατί είναι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Γρήγορα μπορεί να κάνει τεστ κάποιος test που ήρθε σε επαφή με κρούσμα και να ενημερώσει τους ειδικούς και τους δικούς του».

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πρόταση για 25.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Άρση μέτρων – Όλες οι ημερομηνίες ορόσημο για τον Μάιο