ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο της αρχής του τέλους»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην εκστρατεία του εμβολιασμού που θα ξεκινήσει στην Ελλάδα
Κικίλιας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο της αρχής του τέλους»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην εκστρατεία εμβολιασμού που είναι έτοιμη να ξεκινήσει, τονίζοντας πως «φτάνουμε στο σημείο της αρχής του τέλους».

«Για εμάς στο υπουργείο Υγείας δεν τίθεται θέμα διακοπών και εορτών. Συνεχίζεται μια τεράστια προσπάθεια για τους ασθενείς με Covid 19, και για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό και με την εκστρατεία εμβολιασμού και με όλο το πλάνο αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης εμβολίων», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή για τους εμβολιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβόλιο για τον κορονοϊό: Το χρονοδιάγραμμα – Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

«Είναι μια προσπάθεια και μια μάχη η οποία θα διαρκέσει και τους επόμενους μήνες και ευελπιστούμε και με τη δική σας βοήθεια και του ελληνικού λαού, να ευωδοθεί με επιτυχία», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «Οι εξελίξεις είναι σημαντικές, ελπιδοφόρες. Έχουμε φτάσει στο σημείο της αρχής του τέλους, μιας τεράστιας περιπέτειας και κρίσης της δημόσιας υγείας, μιας πανδημίας που παρουσιάζεται στον κόσμο μια φορά στα 100 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμβολιάζομαστε και παύουμε να τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να κρατάμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, να προσέχουμε την υγιεινή μας, να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Σημαίνει όμως ότι υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και σε αυτό το πνεύμα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Όπως εξήγησε, η τροπολογία που καταθέτει απόψε στη Βουλή έχει να κάνει με τη νομοθέτηση όλης της διαδικασίας που έχει σχέση με την προμήθεια των εμβολίων, με την αποθήκευσή τους, την αδειοδότηση των εμβολίων από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, με τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού για να καταχωρούνται οι πολίτες που εμβολιάζονται, με την προτεραιοποίηση των εμβολιαζομένων κατά του κορονοϊού, με τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών.

«Όποιες αποφάσεις πήραμε όλο τον τελευταίο μήνα, όποιες αποφάσεις έλαβε η Εθνική Αρχή Εμβολιασμού», περιλαμβάνονται σε αυτή την τροπολογία, είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε ότι οι διατάξεις είναι σύμφωνες με την κείμενη και ευρωπαϊκή νομοθεσία και με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ, εκ μέρους των κρατών μελών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο της αρχής του τέλους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.