ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Καμία συγγνώμη, καμία ταπεινότητα»

«Αυτοαξιολογήθηκαν πως τα έκαναν όλα σωστά»
Κικίλιας: «Καμία συγγνώμη, καμία ταπεινότητα»

Κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στις φονικές πυρκαγιές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βραδυνή» ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Η πρόληψη και άρα η προετοιμασία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αντιμετώπισης των πυρκαγιών» και πως «το άλλο μέρος έγκειται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των πτητικών μέσων και βέβαια τον σωστό συντονισμό».

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ασχημονεί ακόμα και αυτή τη δύσκολη στιγμή τονίζοντας πως δεν έχει ακουστεί ούτε μία συγνώμη από όσους φέρουν ευθύνη.

«Ανώτατο καθήκον είναι να μην κινδυνέψουν και να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Μετά έρχονται τα σπίτια και οι περιουσίες των ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι, για λόγους που θα διερευνηθούν, τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτούργησε ικανοποιητικά» σημειώνει προσθέτοντας: «Η περιοχή έπρεπε να εκκενωθεί και ο κόσμος να μετακινηθεί ασφαλώς. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε τόσες ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας:

«Στις 2 ώρες της συνέντευξης Τύπου οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι, δεν βρήκαν χρόνο για λίγη διάθεση αυτοκριτικής, λίγη οδύνη, ένα “κάναμε λάθος”. Αντίθετα, με περισσή έπαρση “αυτοαξιολογήθηκαν” πως τα έκαναν όλα σωστά. Τιμητές επί πτωμάτων που ρίχνουν την ευθύνη στους κατοίκους. Καμία συγγνώμη. Καμία ταπεινότητα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Καμία συγγνώμη, καμία ταπεινότητα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.