ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Θα φοράμε μάσκα μέχρι την Άνοιξη»

Δεδομένο πως θα κυκλοφορούμε με μάσκα μέχρι την άνοιξη, θεωρεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας: «Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια τη διάρκεια της ημέρας θα είναι κάτι που θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους...
Κικίλιας: «Θα φοράμε μάσκα μέχρι την Άνοιξη»

Δεδομένο πως θα κυκλοφορούμε με μάσκα μέχρι την άνοιξη, θεωρεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας: «Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια τη διάρκεια της ημέρας θα είναι κάτι που θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της Άνοιξης και εκ των ουκ άνευ από κάποια στιγμή το βράδυ και μετά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, γιατί είναι αδιανόητα κάποια φαινόμενα που είδαμε από μειοψηφίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Aφήσαν τον καφέ και έκαναν Ντελίβερι… ναργιλέ

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες, ενώ έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. Τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί ραγδαία το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Για το εμβόλιο τόνισε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχεία θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορονοϊό στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Οι προϋποθέσεις για σταδιακή άρση της καραντίνας

Κυβερνητικοί παράγοντες επεξεργάζονται καθημερινά τα νέα δεδομένα σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους και σε ορίζοντα 10 ημερών, θα μελετήσουν τα αποτελέσματα της διασποράς, δεδομένου ότι η αύξηση των κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Δηλαδή είναι πολύ πιθανό σε δύο εβδομάδες να βλέπουμε ακόμη αυξητική τάση στα κρούσματα που θα αντανακλά την κατάσταση προ 10-15 ημερών.

Θα εκτιμήσουν δηλαδή κατά πόσο τα νέα σκληρά μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και εάν έχει αρχίσει στους δείκτες να αποτυπώνεται θετικά η επίπτωση του lockdown. Όπως και να έχει οι ειδικοί επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, ότι η άρση των μέτρων σε καμία περίπτωση δεν θα είναι οριζόντια αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά. Ουσιαστικά, ουδείς μπορεί επί της ουσίας να γνωρίζει πως θα συμπεριφερθεί ο ιός και γι’ αυτό οι λοιμωξιολόγοι επαναλαμβάνουν ότι ο κορονοϊός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αφήνοντας ανοικτή ακόμη και την παράταση του lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Γλυφάδας ξήλωσε ξανά τη στεφάνη από τις μπασκέτες στα ανοιχτά γήπεδα

Αντ.Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Πιστεύει κανείς πως σώζεται η χρόνια;

Super League 1: Eκτός έδρας «δοκιμασίες» για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Θα φοράμε μάσκα μέχρι την Άνοιξη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.