ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφορεί σήμερα η βιογραφία του Στράτου Διονυσίου

«Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός» ο τίτλος της επίσημης βιογραφίας του Στράτου Διονυσίου.
Κυκλοφορεί σήμερα η βιογραφία του Στράτου Διονυσίου

«Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός» ο τίτλος της επίσημης βιογραφίας του Στράτου Διονυσίου.

Στις 11 Μαΐου 1990, το ξημέρωμα, ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφηνε την τελευταία του πνοή. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Διονυσίου γλένταγε τους θαυμαστές του στο κέντρο του, το «Στράτος» στην οδό Φιλελλήνων.

Δεν έδινε σημασία στους πόνους που ένιωθε και που γίνονταν ολοένα πιο έντονοι τον τελευταίο καιρό, ούτε στις παραινέσεις των φίλων του, τα ξημερώματα, να πάει στο νοσοκομείο.

Το ανεύρυσμα… τον είχε προειδοποιήσει αλλά ο «Σαλονικιός» δεν έπαιρνε εύκολα χαμπάρι. Μιάμιση μέρα πριν είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του τελευταίου όπως κατέληξε δίσκο του «Ποιος άλλος» με δημιουργίες του Τάκη Μουσαφίρη.

Είναι ο δίσκος με το «Ένα λεπτό περιπτερά» όπου «Ένας αητός χωρίς φτερά απόψε λέει αντίο».

Το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη βασίζεται σε συζητήσεις που είχε με τους γιούς του Διονυσίου (Άγγελο, Στέλιο Διαμαντή) και την μητέρα τους Γεωργία αλλά παράλληλα είναι καρπός μιας πολύχρονης έρευνας του συγγραφέα για τον Διονυσίου και γενικότερα το ελληνικό τραγούδι.

Ενδεικτικά σημειώνουμε πως μόνο στις εκδόσεις «Μένανδρος – Αλκυών» της οικογένειας Τακιδέλη, ο Μπαλαχούτης έχει παρουσιάσει τις βιογραφίες των Χρήστου Νικολόπουλου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Γιώργου Μαργαρίτη και τώρα του Διονυσίου.

Το βιβλίο ξεκινάει απ’ τη Νιγρίτα, περνάει στη Σαλονίκη και έρχεται στην Αθήνα, διαμέσου Columbia.

Κάνει στάση στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας όπου ο Στράτος πέρασε ενάμισι χρόνο για μια «στημένη» όπως ο ίδιος διατυμπάνιζε τότε και αργότερα ιστορία, και στο δίσκο που ηχογράφησε μέσα στο κελί με συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα!

Και βέβαια στέκεται στη μεγαλειώδη πορεία του στη δεκαετία του ’80 στη Minos γι’ αυτό και φιλοξενείται μια εκτενής συνέντευξη του Μάκη Μάτσα στο συγγραφέα για το Στράτο, όπως και καταθέσεις του παραγωγού της εταιρείας Αχιλλέα Θεοφίλου αλλά κα του διευθυντικού σττελέχους της Columbia και της Minos – Emi, Δημήτρη Φεργάδη.

Διαβάστε περισσότερα στο ogdoo.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Αυτοκίνητο τραυμάτισε θανάσιμα μία πεντάχρονη

AstraZeneca εμβόλιο: «Πληρώστε 120 εκατ. για να πάρουμε το εμβόλιο σας λέει η Ε.Ε.»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυκλοφορεί σήμερα η βιογραφία του Στράτου Διονυσίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.