ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοιμάται τον ύπνο του «δικαίου» η κυβέρνηση: 20 Τούρκοι βουλευτές έκαναν «περιοδεία» στην Ξάνθη!

Ωμή πρόκληση από την Τουρκία, με ένα ολόκληρο γκρουπ 20 Τούρκων βουλευτών να περιοδεύει στην Ξάνθη με τον νέο ψευδομουφτή.
Κοιμάται τον ύπνο του «δικαίου» η κυβέρνηση: 20 Τούρκοι βουλευτές έκαναν «περιοδεία» στην Ξάνθη!

Ξάνθη: Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «περιόδευε» στη Νέα Υόρκη και έκανε συλλογή φωτογραφικών… καρέ για να σώσει το καταρρέον πρωθυπουργικό κύρος του, οι Τούρκοι κάνουν τη δική τους περιοδεία με αλυτρωτικές διαθέσεις σε ελληνικά εδάφη, χωρίς να αντιμετωπίζουν την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας από την «κοιμώμενη» ελληνική κυβέρνηση.

Κάπως έτσι, χθες πέρασαν τα σύνορα με πούλμαν, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης μαζί με 20 βουλευτές (!) της Τουρκίας προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του ψευτομουφτή Μέτε στην Ξάνθη (ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο) και στη συνέχεια να… περιοδεύσουν στο κέντρο της πόλης για… δημόσιες σχέσεις παρέα με τον νέο ψευδομουφτή Μουσταφά Τράμπα.

Προφανώς πρόκειται για μια συμβολική κίνηση ισχυρής πολιτικής στήριξης στο νέο ψευδομουφτή, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι προσπάθειες εκτουρκισμού των Πομάκων, με την «βούλα» του τουρκικού κράτους.

Στην περιοδεύουσα τουρκική «φιέστα» πάνω σε ελληνικό έδαφος, συμμετείχε ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης Δελή Χουσεΐν, ο γιατρός Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και φυσικά ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής και ο πρόεδρος της παράνομα αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», στα γραφεία της οποίας παρευρέθηκαν όλοι, μετά την προσκύνηση του τάφου του ψευδομουφτή Μέτε.

Μάλιστα η προκλητική επίσκεψη του τουρκικού πολιτικού «γκρουπ» συμπεριλάμβανε δύο «υποδοχές», η πρώτη έγινε κάτω από τα γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και η δεύτερη κάτω από το γραφείο του ψευδομουφτή Τράμπα, τον οποίο και επισκέφθηκαν αμέσως μετά.

Όταν δε η προπαγανδιστική «περιοδεία» έλαβε τέλος, οι «επισκέπτες» μπήκαν και πάλι στο πούλμαν και έφυγαν για τα Σκόπια. Όλα «όμορφα και ωραία» σα να επισκέφθηκαν οι Τούρκοι βουλευτές μια «αποικία» τους για επιθεώρηση και «φρεσκάρισμα» των δημόσιων σχέσεων, και στη συνέχεια έφυγαν σαν κύριοι!

Την ώρα που ο Ερντογάν εξαπολύει μύδρους κατά της Ελλάδας και κατασκευάζει στημένες καταγγελίες στον ΟΗΕ, η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του «δικαίου» όσο οι Τούρκοι με συστηματικό τρόπο σαμποτάρουν την ακεραιότητα της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη.

Οι Τούρκοι με τις λεγόμενες «ιδιωτικές» επισκέψεις που πλέον γίνονται συστηματικά, αλωνίζουν ανενόχλητοι στη Βόρεια Ελλάδα και προπαγανδίζουν την ιδέα της «μητέρας Τουρκίας» που «προστατεύει» τα συμφέροντα των μουσουλμάνων και παράλληλα υποδαυλίζουν συνεχώς την ιδέα της «εθνικής ταυτότητας».

Από εκεί που ξεκίνησαν να κάνουν τέτοιου είδους περιοδείες, μεμονωμένοι Τούρκοι πολιτικοί, πλέον βλέπουμε πως έρχονται ακόμα και ολόκληρα… γκρουπ του τουρκικού κοινοβουλίου, και με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο συμπεριφέρονται σα να επισκέπτονται μια «επαρχία» τους!

Η χώρα έχει γίνει πραγματικά «ξέφραγο αμπέλι» και η απάθεια της κυβέρνησης αποθρασύνει όλο και περισσότερο τους επίβουλους, που πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.