ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνα: Εμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός «Hantavirus», ήδη ένας νεκρός! (pic)

Πρώτος νεκρός από τον ιό «Hantavirus»...
Κίνα: Εμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός «Hantavirus», ήδη ένας νεκρός! (pic)

Από την Κίνα ξεκίνησε ο κορονοϊός και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και από το ίδιο μέρος επανεμφανίστηκε ένας ιός επίσης επικίνδυνος! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «usatoday», αναφέρει ότι στην Κίνα υπήρξε νεκρός από τον ιό «Hantavirus»!

Μάλιστα ο άνδρας που πέθανε από τον ιό αυτόν ήταν μέσα σε λεωφορείο στην επαρχία Γουχάν που βρίσκεται στην Κίνα, μαζί με άλλους 32 επιβάτες. Και αμέσως οι υπόλοιποι επιβάτες υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν επίσης νοσήσει.

Σε αντίθεση με τον κορωναϊό, οι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον συγκεκριμένο ιό έχουν έρθει σε επαφή με τρωκτικά που μεταφέρουν τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελλάδα: 20 νεκροί – 45 διασωληνωμένοι (vid)

«Η μόλυνση από τρωκτικά μέσα και γύρω από το σπίτι παραμένει ο πρωταρχικός κίνδυνος για έκθεση σε hantavirus. Ακόμη και υγιή άτομα διατρέχουν κίνδυνο για μόλυνση με HPS εάν εκτεθούν στον ιό.

Οι ιοί HPS που απαντώνται στην αμερικανική Ήπειρο ως ιοί του “Νέου Κόσμου” και μπορούν να προκαλέσουν οξύ πνευμονικό σύνδρομο. Επίσης, άλλη κατηγορία ιών HPS, γνωστοί ως ιοί του “παλαιού Κόσμου”, οι οποίοι απαντώνται στην Ευρώπη και την Ασία, μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγικό πυρετό με νεφρικό σύνδρομο», αναφέρεται στον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων [CDC].

Ο ιός βρίσκεται στο σάλιο, τα ούρα και τα περιττώματα των τρωκτικών. Μολονότι το HPS δεν μπορεί να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, μπορεί να συμβεί αν κάποιος αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, αφού προηγούμενως έχει αγγίξει ούρα ή κόπρανα τρωκτικών.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι με τους οποίους τα τρωκτικά μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό, όπως για παράδειγμα αν δαγκώσουν κάποιον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αρρωστήσουν, εάν φάνε τρόφιμα μολυσμένα από ούρα ή περιτώμματα τρωκτικών.

Το CDC λέει ότι τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό και μυϊκούς πόνους, ειδικά στις μεγάλες μυϊκές ομάδες – μηρούς, γοφούς, πλάτη και ώμους. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν πονοκέφαλοι, ζάλη, ρίγη και κοιλιακά προβλήματα, όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Περίπου το 50% των ασθενών με HPS εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα, αναφέρει η CDC.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία ή εμβόλιο. Ωστόσο, «γνωρίζουμε ότι εάν τα μολυσμένα άτομα εντοπιστούν νωρίς και λάβουν ιατρική περίθαλψη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Στην εντατική φροντίδα, οι ασθενείς λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία, για να βοηθηθούν στην περίπτωση σοβαρής αναπνευστικής δυσκολίας», προσθέτει η CDC.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κίνα: Εμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός «Hantavirus», ήδη ένας νεκρός! (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.