ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος ασφαλείας για 15 περιφερειακά αεροδρόμια – Προειδοποίηση για νέα Τέμπη στον αέρα – Καταγγελίες φωτιά

Sos για 15 περιφερειακά αεροδρόμια - Κίνδυνος για νέο μεγάλο δυστύχημα στον αέρα
Κίνδυνος ασφαλείας για 15 περιφερειακά αεροδρόμια – Προειδοποίηση για νέα Τέμπη στον αέρα – Καταγγελίες φωτιά

Η Τραγωδία στα Τέμπη έχει φέρει μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αγανακτισμένους πολίτες, όμως πόσο μακριά είναι ένα νέο δυστύχημα, αυτή τη φορά στον αέρα, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε 15 περιφερειακά αεροδρόμια;

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω δηλώσεων του στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κωνσταντινάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιών (FISO) ΥΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινάκης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις, όπως στον κλάδο που παρέχει υπηρεσία πληροφοριών πτήσης.

Όπως ανέφερε, σε 10 από τα 15 περιφερειακά αεροδρόμια υπηρετεί μόνο ένα άτομο το οποίο είναι σε εγρήγορση, εάν χρειαστεί, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να εξυπηρετεί εκτός από τις επιβατικές πτήσεις και πτήσεις σανίδας.

Ακόμη, πρόσθεσε πως παρότι η κατάσταση το καλοκαίρι αλλάζει, το πολύ να προστεθεί άλλο ένα άτομο ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο της Σύρου στο οποίο παραμένει με ένα άτομο και εάν του συμβεί οτιδήποτε, κλείνει το αεροδρόμιο.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινάκης εξήγησε πως η Πάρος το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου έχει 1.541 κινήσεις κατά μέσο όρο μηνιαίως. Η Νάξος 1.089, η Κάρπαθος 562, η Μήλος 531, η Σύρος 468.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Πάρος είχε δύο άτομα για όλο αυτό το πλήθος των κινήσεων και από τα μέσα Ιουλίου και μετά προστέθηκε και άλλο ένα άτομο και έγιναν τρεις.

Η Νάξος δύο άτομα και από τον Αύγουστο έγιναν τρεις, η Κάρπαθος τρία άτομα, η Μήλος ένα άτομο και σε κάποιο χρονικό διάστημα έγιναν δύο και η Σύρος το περισσότερο διάστημα ήταν με ένα άτομο. Μάλιστα στη Σύρο είχαμε και περιστατικά λιποθυμίας από τον εργαζόμενο, ο οποίος δούλευε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Φυσικά, ο σύλλογος μέσω του ιδίου έχει ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών για την υποστελέχωση, λόγω συνταξιοδότησης ενώ έχουν προκηρυχθεί πέντε μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα από τον Αύγουστο κι ακόμη δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν και άλλες 16 στο συρτάρι του υπουργείου, που δεν τις έχουν αγγίξει καθόλου.

Τι περιμένει άραγε το Υπουργείο για να κινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης νέων στελεχών; Ένα νέο δυστύχημα, αυτή τη φορά στον αέρα;

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Κωνσταντινάκης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κίνδυνος ασφαλείας για 15 περιφερειακά αεροδρόμια – Προειδοποίηση για νέα Τέμπη στον αέρα – Καταγγελίες φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.