ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος lockdown στη Πάρο – Δραματική έκκληση του Δημάρχου

Μαζικό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Πάρου για εμβολιασμό απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο lockdown. Παρά το γεγονός πως η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών με τα ποσοστά του εμβολιασμού και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα προστασίας, το Δέλτα στέλεχος και η ταχεία μετάδοση μπορεί...
Κίνδυνος lockdown στη Πάρο – Δραματική έκκληση του Δημάρχου

Μαζικό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Πάρου για εμβολιασμό απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο lockdown.

Παρά το γεγονός πως η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών με τα ποσοστά του εμβολιασμού και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα προστασίας, το Δέλτα στέλεχος και η ταχεία μετάδοση μπορεί να φέρει το νησί σε δύσκολη θέση και σε καθεστώς lockdown. Γι’αυτό και ο δήμαρχος σημείωσε με δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Επίσης, πρόσθεσε: «Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας στους επισκέπτες μας ότι όπως εμείς προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, έτσι απαιτούμε κι από εκείνους να κάνουν το ίδιο. Είναι υποχρέωση όλων μας να εξασφαλίσουμε μια ομαλή συνέχιση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στο νησί μας και μάλιστα λίγο πριν την κορύφωση της σεζόν, να διαφυλάξουμε το κύρος της Πάρου και των κατοίκων της και να προστατεύσουμε την οικονομία του τόπου, το εισόδημα των επαγγελματιών, αλλά και τη ποιότητα της ζωής μας».

Οι πρωτοβουλίες για την αποφυγή lockdown:

Παράλληλα, στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε και παίρνει η δημοτική αρχή για τη θωράκιση του νησιού έναντι της Covid-19 και των μεταλλάξεών της:

Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόσο μέσω γραπτών επιστολών όσο και τηλεφωνικώς, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στο νησί με σκοπό τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων τήρησης των μέτρων.

Μετά από ενέργειές μας, ανευρέθη ξενοδοχειακή μονάδα 130 δωματίων για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Έτσι, το νησί μας αποκτά μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

Υπάρχει καθημερινή αλληλοενημέρωση με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο επανειλημμένα ζητήσαμε και τελικά λάβαμε την ενίσχυση των κλιμακίων του στην Πάρο για τη διενέργεια τεστ.

Πραγματοποιούμε συνεχείς εκτεταμένες απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας, συνδράμοντας σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή.

Σε συνέχεια των παραπάνω, έχω συγκαλέσει την Επιτροπή Κρίσεων ώστε να έχω την ευκαιρία να λάβω προτάσεις από τους συμμετέχοντες για το τι εισηγούνται από την πλευρά τους.

Σε εμφανίσεις μου σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επικοινωνώ πάντα στους δυνητικούς επισκέπτες την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων όταν αυτοί βρεθούν στο νησί μας.

Τέλος, στην τοπική κοινωνία, τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο την αναγκαιότητα να προβαίνουν οι κάτοικοι σε εμβολιασμό και να τηρούν οι επιχειρηματίες όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης: Σκόπια: Άρθρα και δημοσιεύματα ακυρώνουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Ολυμπιακός-Νέφτσι: Τα μεγάλα ζητήματα του Μαρτίνς για την ενδεκάδα!

ΠΑΟΚ: Χαμόγελα για Μιχάι – Προπονήθηκε κανονικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κίνδυνος lockdown στη Πάρο – Δραματική έκκληση του Δημάρχου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.