ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται κατά 50.000 οι δικαιούχοι – Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα για 50.000 παραπάνω δικαιούχους! Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται κατά 50.000 οι δικαιούχοι – Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα για 50.000 παραπάνω δικαιούχους! Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

«Από χθες, Σάββατο (21/12), έχουν γίνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις και έχει μπει σημαντικός αριθμός δικαιούχων πάνω από 20.000 άνθρωποι. Πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν κάνει ένσταστη μπορούν να μπουν και να δουν, όσοι είχαν κάνει τροποποιητικές δηλώσεις και κάποιοι που είχαν εξαρτώμενα τέκνα».

Οι δύο τροποποιήσεις που έγιναν, και αφορούν στην πλειοψηφία τους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, είναι οι εξής:

  • Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών. Είναι χιλιάδες αυτές οι περιπτώσεις καθώς η αναγραφή του ΑΦΜ του εξαρτώμενου μέλους δεν ήταν υποχρεωτική. Δηλαδή, η διαδικασία υποβολής της δήλωσης σου επέτρεπε να κάνεις το λάθος αφήνοντας κενό τον ΑΦΜ. Βάσει της νομοθεσίας, η απόκτηση ΑΦΜ από τα ΑΜΕΑ καθίσταται υποχρεωτική από τη στιγμή που γίνονται δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος (κυμαίνεται από 320 έως 600 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό αναπηρίας).
  • Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη.

Όσοι ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες, δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία υποβολής της ένστασης. Πρώτα, θα πρέπει να δοκιμάσουν να κάνουν εκ νέου κανονική αίτηση και ας έχει απορριφθεί από το σύστημα μέχρι τώρα.

Όσοι δεν μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημά τους, τους απομένει η διαδικασία υποβολής της ένστασης. Τα αιτήματα, συγκεντρώνονται ήδη από την ΗΔΙΚΑ και αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ για διερεύνηση.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικό μέρισμα: Αυξάνονται κατά 50.000 οι δικαιούχοι – Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.