ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε το κοινωνικό μέρισμα – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Συνολικά, θα μοιραστεί το ποσό των 175.000.000 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά
Ανακοινώθηκε το κοινωνικό μέρισμα – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Κοινωνικό μέρισμα: Έγινε η σχετική ανακοίνωση στη Βουλή από τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Συνολικά, θα μοιραστεί το ποσό των 175.000.000 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά.

Η ενίσχυση ύψους 700€ αφορά νοικοκυριά με 953.000 μέλη που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες:

Πρώτη ομάδα, οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € – Αριθμός οφειλούμενων νοικοκυριών 19.140

Δεύτερη ομάδα οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος πάνω από 12 μήνες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 €. Λαμβάνονται υπόψιν και μονογονεϊκές οικογένειες , τα ωφελούμενα νοικοκυριά 163.778

Τρίτη ομάδα οικογένειες και οι δύο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 € λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες αριθμός νοικοκυριών 40.927.

Οικογένειες με τέκνα ΑμεΑ με παιδιά έως 24 ετών αριθμός οφειλούμενων νοικοκυριών 25.632

Το 80% των περυσινών δικαιούχων χάνει το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα: Οι πρόσθετες προϋποθέσεις

-Ο ένας γονέας μόνιμα στην Ελλάδα επί 10ετία

-Και οι δύο φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας

-Καταθέσεις, μετοχές εσωτερικό- εξωτερικό ως 20.000 ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Τις τελευταίες μέρες βρήκαμε το ποσό για να ωφεληθούν ακόμα 50.000 συμπολίτες μας. Θα πρέπει τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είτε εξωτερικό αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000€.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και συνολική διανομή του υπέρ πλεονάσματος δεν υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά υποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς».

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανακοινώθηκε το κοινωνικό μέρισμα – Δείτε ποιοι το δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.