ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά ποιους εξυπηρετεί το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού
Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα

Ο Κοινωνικός Τουρισμός, είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ, που εξυπηρετεί όσους συμμετέχουν στο «Μητρώο Παρόχων» του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα διαμονής των διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί για περίπου 12 μήνες, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» απευθύνεται σε συγκεκριμένους πολίτες, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

α) Ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος, 50 ημέρες στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας.

β) Ασφαλισμένες που έλαβαν, κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος, 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

γ) Ασφαλισμένοι που έλαβαν, κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος, τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

δ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Ο υπό τα στοιχεία α’ έως γ’ αναφερόμενος αριθμός ημερών δύναται να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων.

Ωφελούμενοι

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ωφελούμενοι του προγράμματος που είναι: Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας, 5-18 και 18-24, όταν αυτά ασφαλίζοντας από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα.

Ακόμα οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν φυσικά ασφαλίζονται από αυτούς και οι συνοδοί ΑμεΑ. Τα ωφελούμενα μέλη θα πρέπει να δηλώνονται από τους δικαιούχους, όταν θα συμπληρώνουν την αίτηση τους.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος ωφελούμενος: δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι ωφελούμενοι δικαιούχων ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ποσό επιδότησης

Το ποσό που δίνεται από τον ΟΑΕΔ, ενσωματώνεται στην Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, με τη Δημόσια Πρόκληση να ορίζει τις τιμές ανάλογα τον δικαιούχο και τον ωφελούμενο.

Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα τη διανυκτέρευση, τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος. Οι δικαιούχοι οφείλουν να καταβάλουν στους παρόχους ποσό ιδιωτικής συμμετοχής το οποίο συμφωνείται με τον πάροχο.

Το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής δεν πρέπει να ξεπερνάει συγκεκριμένα ανώτατα όρια που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.