ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτοί δικαιούνται δυο κουπόνια

Έρχεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για να κάνουν αίτηση όσοι δικαιούνται το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022».
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτοί δικαιούνται δυο κουπόνια

Λίγες μέρες έχουν μείνει πλέον προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα που αφορά το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022».

Οι χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν πως και πως προκειμένου να κάνουν την αίτηση τους και να πάρουν αυτή τη μικρή έκπτωση για τις διακοπές τους.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι δικαιούνται διπλό κουπόνι;

Τι προέβλεπε το πρόγραμμα για τη σεζόν 2021 – 2022:

Αν είστε δικαιούχοι της παροχής και οι δύο σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβετε και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας από

εσάς. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία αίτηση από τον σύζυγο που βάσει των κριτηρίων του Πίνακα Μοριοδότησης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει περισσότερες πιθανότητες να

επιλεγεί, ο/η οποίος/α θα δηλώνει στα ωφελούμενα μέλη, εκτός από τα παιδιά του/της, και τον/τη δικαιούχο σύζυγό του/της. Ο/Η δικαιούχος σύζυγος που θα δηλώσετε ως ωφελούμενο μέλος δεν μοριοδοτείται.

Η δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής και των δύο συζύγων βάσει της μοριοδότησης του ενός δίνεται και στην περίπτωση που υποβληθούν από εσάς ξεχωριστές αιτήσεις, εφόσον συμπληρώσετε στις αιτήσεις σας τα ζητούμενα στοιχεία του/της συζύγου σας στα σχετικά πεδία.

Τυχόν ωφελούμενα παιδιά ή συνοδούς μπορείτε να τα δηλώσετε και στις δύο αιτήσεις συζύγων δικαιούχων, αλλά σε περίπτωση επιλογής και των δύο θα εκδοθεί μία επιταγή επ’ ονόματί τους στο πλαίσιο της αίτησης του δικαιούχου γονέα που συμπληρώνει τα περισσότερα μόρια.

Τα ανήλικα παιδιά θα δηλώνονται υποχρεωτικά και από τους δύο σας για τη μοριοδότηση. Στην περίπτωση που υποβάλετε αίτηση ως δικαιούχος και δηλωθείτε και ως ωφελούμενο μέλος του συζύγου σας, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η αίτηση που υποβάλλατε ως δικαιούχος.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πώς κάνετε τη διαδικασία;

Αρχικά πρέπει αν είστε δικαιούχοι πρέπει να μπείτε στο gov.gr, ενώ θα χρειαστείτε:

  • είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ

Από κει και πέρα τα βήματα που θα κάνετε είναι:

  • Επιλέγετε «Είσοδος στην Υπηρεσία» και μπαίνετε στο σύστημα με τους κωδικούς σας.
  • Επιλέγετε την Αίτηση Κοινωνικού Τουρισμού.
  • Υποβάλλετε την αίτηση ηλεκτρονικώς στο ΚΠΑ2 όπου ανήκετε βάσει της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης.
  • Καταθέτοντας την αίτηση, το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής, με αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και ημερομηνία και ώρα υποβολής.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα αρκετά μικρό ποσό που αγγίζει τα 300 ευρώ, το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει κάποιο μεγάλο ποσοστό για τις διακοπές μίας οικογένειας, ειδικά με την ακρίβεια που πλέον επικρατεί.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτοί δικαιούνται δυο κουπόνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.