ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ανατροπή – Αυτοί μένουν εκτός προγράμματος

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022» είναι 12μηνης διάρκειας κι ο στόχος είναι να χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο, όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ανατροπή – Αυτοί μένουν εκτός προγράμματος

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: O Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ και αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα που ενδιαφέρει χιλιάδες πολίτες της χώρας.

Οι εποχές ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες και έγιναν ακόμα πιο ζόρικες για τον απλό λαό με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επομένως, οι διακοπές με ελάχιστο κόστος αποτελούν ένα ισχυρό δέλεαρ για 300.000 δικαιούχους του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Πλέον είναι ζήτημα ημερών η έκδοση της ΚΥΑ και οι δηλώσεις του Σπύρου Πρωτοψάλτη έχουν σημασία.

Κατά τα λεγόμενά του, το πρόγραμμα θα είναι πολύ ενισχυμένο με νέες παροχές και κίνητρα, διότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 5.000.000, φτάνοντας τον προϋπολογισμό στα 35.000.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μια τετραμελής οικογένεια θα πάει τον Αύγουστο διακοπές σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, ο ΟΑΕΔ θα συμβάλλει με 806 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πληρώσουν 96 ευρώ.

Σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα μετείχαν περίπου 700 τουριστικά καταλύματα ετησίως και πέρσι έφτασαν τα 1.800, με συνέπεια να υπάρχει αυξημένη διαθεσιμότητα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πώς συμμετέχεις – Τι πρέπει να προσέξεις

Κάθε ενδιαφερόμενος, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα πρέπει για το έτος 2021 να έχει 50 ημέρες είτε ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε παροχής προστασίας της μητρότητας, είτε επιδότησης της ανεργίας, είτε συνδυασμό των παραπάνω.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα ΑμΕΑ που είναι εγγεγραμμένα στο ειδικό μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ και μπορούν να κάνουν αίτηση κάθε χρόνο χωρίς άλλη προϋπόθεση.

Ο δικαιούχος έχει: 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα ή 10 διανυκτερεύσεις με καθόλου ιδιωτική συμμετοχή σε Σάμο, Λέρο, Χίο, Κω, νομό Έβρου και 12 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία συμμετοχή στη βόρεια Εύβοια.

Όσοι έχουν επιταγές από το περσινό πρόγραμμα, θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του Ιουλίου, καθώς δεν μεταφέρονται χρονικά πέραν της λήξης του προγράμματος.

Ο δικαιούχος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρόνο παρά χρόνο, ενώ αν κάποιος δεν το αξιοποιήσει, δεν μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα για 2 χρόνια.

Οι πολίτες οφείλουν να προσέξουν, καθώς θα προβλέπεται «πέναλτι» για όσους δεν έλαβαν το voucher της προηγούμενης περιόδου του προγράμματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μάρβιν Πίρσμαν: Το αντίο του μέσω του Sportime.gr στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι λόγοι της αποχώρησης και η ατάκα για το μέλλον του

Τηλεθέαση: Αυτοί παλεύουν πίσω από τον Σασμό!

Ποζάρει topless η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανεβάζει το «θερμόμετρο»!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ανατροπή – Αυτοί μένουν εκτός προγράμματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.