ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δωρεάν διακοπές χωρίς συμμετοχή – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανοίγουν οι αιτήσεις για όσους δικαιούνται κοινωνικό τουρισμό για την θερινή περίοδο του 2022.
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δωρεάν διακοπές χωρίς συμμετοχή – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Έτοιμη να ανοίξει είναι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού ενόψει της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Πρωτοψάλτης, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και αναμένεται να δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να κάνουν δωρεάν διακοπές χωρίς συμμετοχή.

Όσον αφορά το πρόγραμμα και τις παροχές του, αφορά έξι διανυκτερεύσεις με μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κω και ο Έβρος, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία απολύτως ιδιωτική συμμετοχή ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αναφορικά με τους δικαιούχους που θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους μέσω του κοινωνικού τουρισμού, είναι όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ, άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες στο προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2021 ή να έλαβαν 50 ημέρες από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή να είχαν ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά ζούμε το φαινόμενο, οι Έλληνες να μην μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, εξαιτίας των πολύ υψηλών τιμών σε ακτοπλοϊκά και διαμονή.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός είναι ίσως η μοναδική λύση… η οποία δυστυχώς όμως παραμένει για ελάχιστους μιας και η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό ώστε να μεγαλώσει το εύρος των δικαιούχων με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Ειδήσεις τώρα:

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Ο Κιμπάρογλου πιάνει στα πράσα την Πηνελόπη – Ο Σπανός στα ίχνη του Ρακιτζή!

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Στέφανος και Ελένη ξανά μαζί – Το μωρό ξυπνά από το κώμα

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αστέρης και Μαθιός μένουν απένταροι – Τι έχει συμβεί

Τρία Μίλια επόμενα επεισόδια: Βίντεο σοκ με τον Στέφανο δεμένο από τους απαγωγής – Αυτόν υποψιάζονται

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δωρεάν διακοπές χωρίς συμμετοχή – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.