Κοινωνικός Τουρισμός: Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να γίνουν αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό.

Κοινωνικός Τουρισμός: To πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα ενεργοποιηθεί, για την περίοδο 2021-22, στα μέσα Ιουνίου.

Όλα φυσικά θα συμβούν μέσα από την σχετική πλατφόρμα. Ενώ υπάρχει περίπτωση η περίπτωση το οικονομικό επιτελείο θα αυξήσει τα χρήματα που θα διαθέσει ο ΟΑΕΔ γι’ αυτόν όπως και τον αριθμό αυτών που το δικαιούνται.

Όσον αφορά τα voucher Κοινωνικού Τουρισμού που θα δοθούν φέτος, στόχος είναι να ίδια με τα περσινά, δηλαδή 370.000. Το 2020 τα χρήματα που δόθηκαν γι’ αυτόν τον λόγο τριπλασιάστηκαν (έφτασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ) και παράλληλα υπερδιπλασιάστηκαν και οι δικαιούχοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού.

Αυτοί έφτασαν τους 300.000 σε σχέση με τους 140.000 του 2019. Όσον αφορά τώρα τους δικαιούχους του προγράμματος, αυτοί είναι όσοι κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους:

– Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).

– Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.

– Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

– Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Αθήνα: «Άδειασε» η πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο – Περισσότερα από 60.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια

Παναθηναϊκός: Τελειώνει πρόωρα ο Καρλίτος!

Ολική ανατροπή: Αυτός θα είναι ο νικητής του Survivor!