ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός – Συνταξιούχοι: Όσα ξέρουμε για το νέο πρόγραμμα τουρισμού

Νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι ετοιμάζεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Κοινωνικός Τουρισμός – Συνταξιούχοι: Όσα ξέρουμε για το νέο πρόγραμμα τουρισμού

Κοινωνικός Τουρισμός – Συνταξιούχοι: Στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τον Κοινωνικό Τουρισμό του 2022 δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνταξιούχοι κάτι το οποίο αναμένεται να διορθωθεί.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει και ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να κάνουν την αίτησή τους για δωρεάν ή χρηματοδοτούμενες διακοπές. Κάποιοι μάλιστα έχουν το δικαίωμα για δύο κουπόνια.

Όμως ανάμεσα στους δικαιούχους το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε τους συνταξιούχους. Ο διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε στο MEGA και ανακοίνωσε πως θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες νέο πρόγραμμα το οποίοι θα φορά τους συνταξιούχους.

Κοινωνικός Τουρισμός – Συνταξιούχοι: Το πρόγραμμα αναμένεται να αφορά περίπου 25.000 συνταξιούχους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων.

Ο κ. Πρωτοψάλτης δεν μπορούσε να δώσει ακριβές ημερομηνίες ωστόσο ανέφερε ότι η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη και ότι θα γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι υπόλοιπες αιτήσεις.

Δηλαδή η διαδικασία θα γίνει μέσω της πλατφόρμας του gov.gr χρησιμοποιώντας του κωδικούς Taxisnet. Επίσης δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τη 1η Αυγούστου όπως γίνεται δηλαδή και με τους άνεργους.

Την ίδια ώρα προς παράταση οδεύει η προθεσμία στις 23 Ιουνίου για τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού καθώς ήδη έχουν ξεπεράσει τις 250.000.

Ειδήσεις σήμερα

Συντάξεις Ιούλιος 2022: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το καλοκαίρι

Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο – Προεκλογικά δώρα για ανατροπή του κλίματος

Power Pass: Αυτές είναι οι εκτιμώμενες ημερομηνίες αίτησης στο gov.gr ανάλογα το ΑΦΜ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός – Συνταξιούχοι: Όσα ξέρουμε για το νέο πρόγραμμα τουρισμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.