ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για φθηνές ή δωρεάν διακοπές – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Άνοιξε το πρωί της Τρίτης (30/5) η πλατφόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού 2023». Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι παροχές.
Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για φθηνές ή δωρεάν διακοπές – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Αναμονή τέλος! Από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (30/5) άνοιξε πλατφόρμα για τις αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» της ΔΥΠΑ, για τη σεζόν 2023 – 2024.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023 αντί για 1η Αυγούστου και γι’ αυτό και η ΔΥΠΑ φέτος ξεκινά πιο νωρίς να δέχεται αιτήσεις.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, με τις αιτήσεις να γίνονται βάσει ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις από σήμερα 30.05.2023, στις 10:00 έως τις 05.06.2023, ώρα 23:59, αποκλειστικά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους ως εξής:

  • Στις 30.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2
  • Στις 31.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3,4
  • Στις 01.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5,6
  • Στις 02.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7,8
  • Στις 03.06.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9,0
  • Στις 04.06 και 05.06.2023 η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερομένους ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δικαιούχοι

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Ποιες περιοχές αφορά

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

α) των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις.

β)) της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του νομού Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για φθηνές ή δωρεάν διακοπές – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.