ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποθέωσε την κυβέρνηση, μοίρασε πάλι «φιλοδωρήματα» και αρνήθηκε πως υπάρχει ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την ακρίβεια, για να πείσει τους πολίτες πως... δεν υπάρχει ακρίβεια!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποθέωσε την κυβέρνηση, μοίρασε πάλι «φιλοδωρήματα» και αρνήθηκε πως υπάρχει ακρίβεια

Σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα συνεχίζει να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σήμερα περιέγραψε μια Ελλάδα που βλέπει μόνο ο ίδιος και μοίρασε… φιλοδωρήματα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

Όπως ακριβώς έκανε και στο τηλεοπτικό διάγγελμα του προ ημερών, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για να… επαινέσει τον εαυτό του, στο βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τη κρίση ακρίβειας.

Από εκεί ανακοίνωσε έκτακτη καταβολή μισού μισθού στους 100.000 ενεργούς υγειονομικούς, αφήνοντας στα αζήτητα αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Η καταβολή θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου.

Επίσης ανακοίνωσε πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο θα γίνει και για 173.000 πολίτες με αναπηρία.

Πέρα από τα επιδόματα – ασπιρίνες, που αποτελούν συνήθη τακτική της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την Ελλάδα επί των ημερών του, σχεδόν ως… γη της επαγγελίας.

Ισχυρίστηκε πως στη χώρα μας, το καλάθι προϊόντων παραμένει συγκριτικά… φθηνότερο σε σχέση με άλλες χώρες, πως υπάρχει σημαντική μείωση της ανεργίας, πως οι νέοι… επιστρέφουν από το εξωτερικό και πως η ΔΕΗ είναι ισχυρή (αφού ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών).

Φιλοδωρήματα και κανένα ουσιαστικό μέτρο

Τη στιγμή που πολλοί πολίτες έχουν φτάσει να μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας… κομπιουτεράκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το καλάθι της νοικοκυράς με άλλα μάτια.

Σε αυτό το κρεσέντο αποθέωσης, έφτασε να πει πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε με… επιτυχία τις φυσικές καταστροφές. Το θλιβερό ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων που απανθρακώθηκαν  φέτος, και η βορειοανατολική αττική που καταστράφηκε με 2 μποφόρ, μάλλον συνέβησαν σε κάποια άλλη χώρα…

Ενώ σε μια «έμπνευση» απόλυτου λαϊκισμού, επανέλαβε τη παρωχημένη και διχαστική έκφραση περί «αρνητών», υποστηρίζοντας πως «δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές στην πανδημία και αρνητές στην… οικονομία»!

Ασφαλώς η «τροχιά προόδου» για την οποία μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κάτι που συμβαίνει σε κάποιο… παράλληλο κόσμο. Η ακρίβεια ήδη αφήνει βαρύ αποτύπωμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό των νοικοκυριών και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν καταντήσει πραγματικός εφιάλτης.

Για τους άνεργους δε, η κυβέρνηση δεν πρόβλεψε ούτε καν την καταβολή κάποιου ανάλογου επιδόματος, για να τους προστατέψει από τη δίνη της ακρίβειας.

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών, συνεχίζει να περιγράφει μια ουτοπία. Και περιορίζεται σε επιδόματα – ψίχουλα που σε καμία περίπτωση δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό. Περισσότερο μοιάζει με μια τακτική φθηνών εντυπώσεων και αλίευσης ψήφων, παρά για αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων από ένα σοβαρό κράτος

Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτες στην αγορά, και τα μονοπωλιακά συμφέροντα να μένουν μονίμως στο απυρόβλητο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποθέωσε την κυβέρνηση, μοίρασε πάλι «φιλοδωρήματα» και αρνήθηκε πως υπάρχει ακρίβεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.