ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο του 2023 και κυβέρνηση συνεργασίας – Ολική ανατροπή στα σενάρια!

Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πρώτη φορά για το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο του 2023 και κυβέρνηση συνεργασίας – Ολική ανατροπή στα σενάρια!

Πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που για πρώτη φορά μιλά για το ενδεχόμενο να γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε πιθανή ημερομηνία για τις εκλογές και έδωσε τα τέλη της άνοιξης του 2023, ως καταληκτική.

Δεν έμεινε εκεί βέβαια, τονίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα προκύψει αυτοδυναμία με την απλή αναλογική με την οποία θα στηθούν οι επόμενες κάλπες, αλλά ούτε με την ενισχυμένη αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι δεύτερες εκλογές.

Έτσι έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει κάνει μία αλλαγή πλεύσης και δε θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα.

«O λαός θα μας υποδείξει τελικά εάν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα κόμματα από ένα. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα κυβερνηθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Φυσικά όσον αφορά τα μέλη της κυβέρνησης, σίγουρα δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι σύμφωνα με τη Metron Analysis το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αυτό του ΚΙΝΑΛ να υπερβαίνουν τις δυνάμεις της ΝΔ.

Συγκεκριμένα έχει ποσοστό 31,1%, ενώ τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς μαζί, φτάνουν το 35,2%, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση συνεργασίας θα μπουν από κάτω και θα μπορούν να δημιουργήσουν κυβέρνηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο του 2023 και κυβέρνηση συνεργασίας – Ολική ανατροπή στα σενάρια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.