ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελάκια και φωτογραφίες στα καμένα, με 15 αυτοκίνητα και 5 τεθωρακισμένα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μαζί του έναν μικρό «στρατό» αυτοκινήτων για να βγάλει μερικές... χαμογελαστές φωτογραφίες στα καμένα της Πεντέλης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελάκια και φωτογραφίες στα καμένα, με 15 αυτοκίνητα και 5 τεθωρακισμένα

Μετά τον πύρινο όλεθρο που κατέκαψε την Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να κάνει την καθιερωμένη ανούσια επίσκεψη για να επιθεωρήσει τα καπνισμένα συντρίμμια που άφησε πίσω του το επιτελικό κράτος.

Για ακόμη μια φορά η αυτοψία του πρωθυπουργού στήθηκε έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση ενός… πετυχημένου κρατικού μηχανισμού που αποσόβησε τα χειρότερα. Με πλήρη απουσία ενσυναίσθησης (ως συνήθως), ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευδιάθετος και χαμογελαστός, φροντίζοντας να τραβήξει ακόμα και αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο την καρβουνιασμένη «έρημο» στις πλαγιές της Πεντέλης.

Όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα χαμόγελα και τα γελάκια δεν έλειψαν, όπως δεν έχουν λείψει ποτέ σε επίσκεψη του πρωθυπουργού σε πληγείσες περιοχές από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Ασφαλώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε ούτε με έναν πληγέντα, ενώ δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από τον συντονισμό και πως ο αριθμός των σπιτιών με ζημιές είναι πολύ… περιορισμένος.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στις περιοχές της Αττικής που έγιναν στάχτη από τη μεγάλη φωτιά ήταν το Παίδων Πεντέλης, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πυροσβέστες και υγειονομικό προσωπικό και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Το ότι οι εποχικοί πυροσβέστες που έδωσαν το «είναι» τους στην φωτιά της Πεντέλης, πριν 8 μόλις μήνες πνίγονταν στα χημικά από την κυβέρνηση, μάλλον ως ασήμαντη λεπτομέρεια αντιμετωπίζεται από τον πρωθυπουργό.

«Είμαστε ευγνώμονες» είπε προς τους πυροσβέστες ο κ. Μητσοτάκης και η έννοια του εμπαιγμού απέκτησε νέα ανεξερεύνητα όρια.

Παρά το ότι έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, καμία διάθεση για αυτοκριτική δεν υπήρξε, άλλα μόνο δηλώσεις αυτοθαυμασμού και μοίρασμα συγχαρητηρίων.

Αυτό δε που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ήταν η ισχυρότατη συνοδεία που είχε ο πρωθυπουργός για να φτάσει μέχρι τα καμένα. Ούτε 5, ούτε 10, άλλα 15 αυτοκίνητα και 5 τεθωρακισμένα (!) αποτέλεσαν τη συνοδεία του πρωθυπουργού, μόνο και μόνο για να περιοδεύσει σε ένα απανθρακωμένο βουνό. Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ήταν και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Αλήθεια, τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αναγκάστηκε να περιφέρει έναν μικρό «στρατό» στην Πεντέλη; Αφού είναι τόσο ικανοποιημένος από τον συντονισμό και τα αποτελέσματα, ποιος ο λόγος τέτοιου… άγχους; Με 15-20 αυτοκίνητα για κάθε μετακίνηση του πρωθυπουργού, θα πάμε στην… «πράσινη μετάβαση»;

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Γελάκια και φωτογραφίες στα καμένα, με 15 αυτοκίνητα και 5 τεθωρακισμένα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.