ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»

Γένια 3 ημερών, απλοϊκό t - shirt, μπάσα φωνή κατανόησης. Το starter pack του ηγέτη της διπλανής πόρτας χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμπαραστέκεται στη φτωχολογιά.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»

Την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς σε επισιτιστική κρίση, το τραγικό διάγγελμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την οικία του, ήταν επόμενο να γίνει αντικείμενο αντιδράσεων και χλευασμού.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι επικοινωνιολόγοι ήταν ένα βήμα μπροστά από τον λαό, αφού τώρα πλέον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι επικοινωνιολόγοι πασχίζουν να προσφέρουν το επιτηδευμένο έργο τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι των social media, και τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τα καταφέρνουν.

Κάθε κίνηση είναι τόσο στημένη και τόσο «χιλιοφορεμένη» που καταντά σαν σκηνή θεατρικής επιθεώρησης. Σε μια απόλυτα προβλέψιμη εμφάνιση, ο πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει το τελευταίο δυτικό «μοντέλο» Ζελένσκι και Μακρόν, με γένια τριών ημερών του στυλ «αμελώ τον εαυτό μου για το καλό της Ελλάδας». «Ετοιμοπόλεμο» άλλα και «βαρύ» look που σημαίνει πως «μπορεί να νοσώ άλλα παραμένω στις επάλξεις». Απλοϊκό t – shirt για να φαίνεται παιδί του λαού που «νοιώθει» τι σημαίνει να ανοίγεις τον λογαριασμό ρεύματος.

Δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια των τηλεθεατών με την εικόνα του αξύριστου λαϊκού παιδιού που συμπονά τόσο πολύ την φτωχολογιά, αφού το μόνο που δεν έκανε ήταν να τραγουδήσει με τη βραχνή φωνή του το άσμα «Μέσα στης φτώχειας το μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι, που θρέφομαι με δάκρυα και με πικρό τραγούδι».

Τι και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που ξεπούλησε τις μετοχές της ΔΕΗ, που εξοβέλισε τα λιγνιτικά εργοστάσια, που άφησε τη χώρα έρμαιο των χρηματιστηριακών παιχνιδιών της αγοράς ενέργειας, που δεν μειώνει τον ΕΦΚ «για να μην ευνοούνται όσοι έχουν Porsche».

Με κάνα δυό πόντους γένια, ο Κυριάκος γίνεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Αυτός που θα κάτσει να κλάψει στο πλάι σου μπροστά απ’ τον ανοιγμένο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτός που θα σου μοιράσει σοβιετικά κουπόνια για να μην πεθάνεις της πείνας. Αυτός που θα σου χαμογελάσει παρηγορητικά δίπλα από την αντλία της βενζίνης, επιδοτώντας σε με 13 ολόκληρα ευρώ τον μήνα.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πέταξε ξεροκόμματα αντί να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προκαταλαμβάνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μιλούσαν για μέτρα – ψίχουλα. Και όντως είναι ψίχουλα. Άλλα χειρότερο και από τις παροχές – «ασπιρίνη» είναι το να υποτιμάται η νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, με την εικόνα ενός πρωθυπουργού που εδώ και 2 χρόνια ζει στις πολιτικές Βερσαλίες, και μέσα σε 2 μέρες έγινε ο «Ξανθόπουλος» της πολιτικής…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.