Κυριάκος Μητσοτάκης – Μεταναστευτικό: «Θυμήθηκε» τη σκληρή γραμμή στις επιστροφές λαθρομεταναστών μετά από 6 χρόνια
Αφού επί των ημερών του «βούλιαξε» η χώρα από παράνομες εισόδους, τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει μια «μαγική εικόνα»
Χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληρα χρόνια για να… θυμηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εθνική απειλή της λαθρομετανάστευσης, στην προσπάθεια του να γίνει πιο αρεστός στη νέα ηγεσία των ΗΠΑ η οποία έχει στη «μαύρη λίστα» τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Aσύλου, εμφανίζοντας ούτε λίγο – ούτε πολύ την κυβέρνηση σαν… υπόδειγμα αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης. Δεν έχουν περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που ο πρωθυπουργός «μάλωνε» τον Όλαφ Σολτς, όταν η Γερμανία αποφάσισε να «κλείσει» τα σύνορα για 6 μήνες προκειμένου να προστατευτεί από τα κύματα λαθρομετανάστευσης.
Και τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρώντας σε μία ακόμα πολιτική κυβίστηση, τοποθέτησε τον «σκληρό» Μάκη Βορίδη σε ένα υπουργείο που είχε καταντήσει κέντρο… διερχομένων. Ενώ τα νούμερα των επιστροφών παράνομων μεταναστών ήταν θλιβερά τα προηγούμενα 6 χρόνια, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι:
«Δέσμευση της κυβέρνησης είναι να πρωτοστατήσει και στον ευρωπαϊκό διάλογο, ο οποίος γίνεται για τον κανονισμό των επιστροφών» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Πράγματι, οι πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης αφορούν πρωτίστως στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης και ταυτόχρονα στην οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης με έναν τρόπο ο οποίος θα καλύπτει πραγματικές και διαπιστωμένες ελλείψεις στην αγορά εργασίας. Ως προς τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης, θα σταθώ στα ενθαρρυντικά στοιχεία των πρώτων μηνών αυτού του έτους, με τις ροές των αφίξεων να είναι μειωμένες κατά περίπου 36%».
Στις μόνες επιστροφές που διέπρεπε ως τώρα η χώρα μας επί διακυβερνήσεως Μητσοτάκη, ήταν οι επιστροφές παράνομων μεταναστών από τη Γερμανία (και άλλες χώρες) στην… Ελλάδα. Με απόλυτη συνείδηση των πράξεων του, ο πρωθυπουργός είχε μετατρέψει τη χώρα μας σε «αποθήκη» της ΕΕ. Όσο για τους ισχυρισμούς του Μητσοτάκη για μείωση των αφίξεων, από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως με τις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει δομές λαθρομεταναστών σε Κρήτη και Ρόδο, φαίνεται ότι ο λαθρο-εποικισμός συνεχίζεται.
Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έχει βάση να… καμαρώνει για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά επί πρωθυπουργίας του τα πράγματα έγιναν χειρότερα από ποτέ, τόσο με την είσοδο και παραμονή λαθραίων στη χώρα – όσο και με τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ακόμα και μέσω συμβάσεων με τρίτες χώρες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις δηλώσεις του παραδεχόμενος για άλλη μια φορά χωρίς ντροπή, ότι προτίθεται να αντικαταστήσει τους Έλληνες με «νομιμοποιημένους» εργαζόμενους:
«Για τα ζητήματα της νόμιμης και οργανωμένης μετανάστευσης έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Αυτή πρέπει να καλύπτει διαπιστωμένες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στέκομαι ιδιαίτερα στον τομέα των εργατών γης, αλλά και στον κατασκευαστικό τομέα, όπου είναι σαφές ότι δεν φαίνεται να υπάρχει εγχώριο δυναμικό, το οποίο να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτών των κλάδων και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, συντονίζοντας τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο γρήγοροι ως προς τη νόμιμη μετανάστευση».
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθείασε για ακόμη μια φορά την κερκόπορτα που άνοιξε ο ίδιος στα νησιά του Αιγαίου, με τη χορήγηση βίζας – express στους Τούρκους που τους επιτρέπει να «αλωνίζουν» ελεύθερα. Την ίδια στιγμή η Τουρκία εμμένει πεισματικά στον ισχυρισμό της για αποστρατιωτικοποίηση αυτών των νησιών, και απειλεί με πολεμικές ενέργειες κάθε νόμιμη ελληνική πρωτοβουλία στο Αιγαίο. Η απάντηση του πρωθυπουργού στις ασταμάτητες προκλήσεις των Τούρκων, ήταν να… προσθέσει άλλα 2 νησιά στη τουριστική γκάμα της βίζας – express!
«Μιας και μιλήσαμε για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να αναφερθώ και σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης και πάρα πολύ σημαντική για τα νησιά αυτά, που δεν είναι άλλη από την επέκταση του προγράμματος της ταχείας θεώρησης, ταχείας βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας. Προστέθηκαν μάλιστα στα υφιστάμενα νησιά δύο ακόμη, η Πάτμος και η Σαμοθράκη. Και νομίζω ότι το οικονομικό αποτύπωμα από αυτήν την πρωτοβουλία έγινε ήδη εξαιρετικά αισθητό τον περασμένο χρόνο και νομίζω ότι και φέτος θα συνεισφέρει σημαντικά αυτή η πρωτοβουλία, που θέλω να τονίσω ότι συνιστά εξαίρεση στους βασικούς κανόνες του Σένγκεν»…