ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοταχώς για αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων και υιοθεσίας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις!

Πράσινο φως δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για γάμο και υιοθεσία - Άμεσα αναμένεται να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο σε προσεχή του συνέντευξη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοταχώς για αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων και υιοθεσίας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις!

Αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά την ατζέντα του για την αποδόμηση της πραγματικής έννοιας του γάμου (που δεν είναι άλλη από την μυστηριακή ένωση άνδρα και γυναίκας, υπό την ευλογία της Εκκλησίας), την κανονικοποίηση των σεξουαλικών παρεκκλίσεων και την εξίσωση των ομόφυλων ζευγαριών με την παραδοσιακή οικογένεια, έτσι όπως την έχει ορίσει η φύση, η βιολογία και ο πολιτισμός χιλιάδων ετών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ανοίξει άμεσα τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και την Τετάρτη αναμένεται να κάνει την πρώτη τοποθέτησή του σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον Γιώργο Κουβαρά, στην ΕΡΤ. Αψηφώντας ακόμα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στο ίδιο του το κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έδωσε εντολή για να έρθει «σύντομα» το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, που θα αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων, αλλά και τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους.

Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, για το αν το νομοσχέδιο κατατεθεί πριν ή μετά τις ευρωεκλογές, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις και αυτό θα καθορίσει αν το νομοσχέδιο έρθει νωρίτερα ή αργότερα. Επομένως δεν πρόκειται να αλλάξει το αν, αλλά το πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το πράσινο φως για την περεταίρω αποϊεροποίηση του θεσμού του γάμου, αλλά και την παραβίαση της φύσεως των παιδιών να μεγαλώνουν φυσιολογικά με έναν πατέρα και μία μητέρα.

Ενώ το σύμφωνο συμβίωσης ήδη καλύπτει – εδώ και χρόνια – τα αστικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι πιέσεις που ασκεί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για αναγνώριση του γάμου, αφορούν ουσιαστικά την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση της ομοφυλοφιλίας από το κράτος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων προβάλλεται συνεχώς από τα μεγάλα ΜΜΕ σαν να είναι το πιο… σημαντικό ζήτημα της χώρας αυτή τη στιγμή.

Οι πληροφορίες προδιαγράφουν ότι το νομοσχέδιο Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει κανονικότατα την υιοθεσία παιδιών, ενώ σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια στα οποία ο ένας γονέας έχει ήδη βιολογικό παιδί, θα αναγνωρίζεται και ο σύντροφος ως κηδεμόνας.

Το επικοινωνιακό τρικ που επιστρατεύει ο πρωθυπουργός για να περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, θα είναι ότι ενώ θα επιτρέπεται να υιοθετούν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, θα απαγορεύεται η «παραγγελία παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας». Ασφαλώς πρόκειται περί εμπαιγμού, αφού το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για να γίνει και η… «παραγγελία» νόμιμη στο μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ευνοεί σκανδαλωδώς μια αφύσικη «οικογένεια» και αδιαφορεί πλήρως για το τι θέλουν πραγματικά τα παιδιά προς υιοθεσία, που αναμφισβήτητα προτιμούν να μεγαλώσουν με έναν πατέρα και μια μητέρα, έτσι όπως ορίζει η βιολογική φύση τους.

Απομένει να φανεί πώς θα εκφραστούν τελικά οι δεκάδες βουλευτές της ΝΔ που έχουν αντιρρήσεις για το εν λόγω νομοσχέδιο, και αν θα επικρατήσει για μια ακόμη φορά η «κομματική πειθαρχία» που φίμωσε στόματα και συνειδήσεις, όπως έγινε και με το νομοσχέδιο νομιμοποίησης 30.000 παράνομων μεταναστών (που αναμένεται να γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι, ως νομιμοποιημένοι εργάτες). Το πιο πιθανό είναι ότι θα επαναληφθεί αυτό το σενάριο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοταχώς για αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων και υιοθεσίας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.